Veliko interesovanje za praktikante

Izvor: juGmedia, 07.Maj.2013, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veliko interesovanje za praktikante

NIŠ  –Do kraja prošle nedeljenje za prijem nezaposlenih lica na stručnu praksu prijavilo se oko 500 firmi. One su zatražile 1.300 praktikanata svih stepena obrazovanja, što je tri puta više od kvote koja je odobrena niškoj filijali NZS.

Do 26. aprila, kada je istekao rok za pondošenje zahteva za izvođenje javnih radova, na adresu niške filijale NZS stigle su 57 prijave firmi i udruženja iz Niša, Aleksinca, Gadžinog Hana, Svrljiga, Merošine i Doljevca. Broj pristiglih prijava >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << za izvođenje javnih radova takođe je višestruko veći od broja koji je dodeljen niškom kraju.

Na području koje pokriva niška filijala Nacionalne službe za zapošljavanje evidentirano je oko 55.000 nezaposlenih, a u samom Nišu nešto više od 37.000. Čak 4.546 nezaposlenih lica je sa fakultetskom diplomom, a bez posla je i 48 magistara i tri doktora nauka.

(Kraj)mia/ena

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.