Vaskršnje radosti za građane i mališane u pantelejskoj crkvi

Izvor: JužneVesti.com, 15.Apr.2023, 11:08

Vaskršnje radosti za građane i mališane u pantelejskoj crkvi

Tradicionalno, povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, Gradska opština Pantelej nastavlja sa manifestacijom "Vaskršnje radosti na Panteleju“ i to u praznično uređenom prostoru crkve Svetog Pantelejmona 16. aprila, kada će za najmlađe prirediti i propratni program sa animatorima i životinjama.

Manifestacija sa višednevnim interaktivnim programom koji je namenjen deci sa Panteleja i čitavog grada započeta je tradicionalnim okupljanjem na popularni dečji praznik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << "Vrbica“ i završava se prazničnim programom na prvi dan Vaskrsa, 16. aprila.

Tada će u porti Pantelejske crkve, posle jutarnje liturgije od 10 sati, na platou ispod crkve biti organizovana humanitarno izložbena-prodajna izložba uskršnjih jaja koja su ukrasila deca iz pantelejskih vrtića, a sav prihod biće preusmeren NURDOR-u.

U nastavku mališane očekuje interaktivni program sa animatorima Udruženja "Mladi kreativci-Rastemo“ i Udruženja "ZOO Planet“ koji uključuje raznovrsne i tematski osmišljene aktivnosti na više izdvojenih punktova .

Neke od stvari u kojima će mališani moći da se oprobaju su bojenje uskršnjih čestitki, takmičarske igrice u potrazi za skrivenim jajima i tradicionalno kucanje jajima.

Takođe, slobodne aktivnosti sprovodiće se u kompleksu "Uskršnjeg sela“ - jahanje ponija, druženje i fotografisanje sa životinjama, oslikavanje na licu i "memoris fotke“ u specijalno izrađenom uskršnjem dekoru.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.