Vanredna situacija zbog snega u Trgovištu, nanosi do 2 metra u Crnoj Travi i na Vlasini

Izvor: JužneVesti.com, 06.Feb.2023, 15:08

Vanredna situacija zbog snega u Trgovištu, nanosi do 2 metra u Crnoj Travi i na Vlasini

Zbog toga što je visina snega u pojedinim delovima Trgovišta dostigla visinu i do 2 metra, u toj opštini danas je proglašena vanredna situacija. Putevi su neprohodni i u Crnoj Travi, a po rečima predsednika Opštine Slavoljuba Blagojevića, pojedina sela ostala su bez struje. Do 2 metra snega ima i na teritoriji opštine Bosilegrad, gde je najteža situacija na potezu prema Vlasinskom jezeru.

Sneg, jak vetar, ali i niske temperature zahvatile su i jug Srbije, a najteža situacija >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << trenutno je u Trgovišu, Crnoj Travi i Boslilegardu. Visina snežnog pokrivača u planinskim selima Trgovišta dostigla je u toku noći i visinu od 2 metra, pa je na sednici Štaba, osim uvođenja vanredne situacije, odlučeno i da nastava u školama bude obustavljena do srede.

Visina snega u Crnoj Travi kreće se do jednog metra, dok smetovi idu i do 2 metra, kaže za Južne vesti predsednik Opštine Slavoljub Blagojević koji dodaje i da je zbog toga većina puteva neprohodna, dok su pojedina sela bez struje.

Napadalo je mnogo snega, visina ide do jednog metra. Dodatni problem prave nam smetovi koji idu i do 2 metra na pojedinim mestima. Kompletna mehanizacija od juče je na terenu, mada nismo mnogo uspeli da očistimo. Zavejano je 250 kilometara puteva, moraćemo da tražimo pomoć i iz okolnih opština, kako bi u narednih 10 dana sve očistili. Pojedina sela su ostala bez struje - kaže Blagojević.

Prvi čovek Bosilegrada Vladimir Zaharijev podseća da u pojedinim delovima te opštine snega ima tokom cele zime, ali i da je trenutno najteža situacija u pravcima ka Crnoj Travi i Vlasinskom jezeru i to u selima Gornja Lisina, Donja Ržna, Gornja Ržna, Ploča, Barje, Musulj, pola Gornje Ljubate koja gravitira prema Besnoj Kobili, pola Donje Ljubate koja gravitira prema Ploči i Kozjem Dolu.

U ovom trenutku nanosi su visoki i do 2 metra. Već smo poslali na tom potezu 3 buldožera. Plan je da jedan otvori put u Musulju i krene prema Ploči, a sa druge strane, gde je Gornja Lisina, da prvo otvorimo centralne puteve. Krenuli smo još juče, čekali smo da se zaustavi vejavica, a za hitne slučajeve imamo službu koja je spremna da ide pešaka, a tu su nam i sanke što smo dobili preko donacija. Spremni smo da se na poziv građana pojavimo bilo gde, a ako nema ništa hitno, idemo buldožerima prema njima - kaže Zaharijev za Južne vesti.

Problema sa snegom ima i na teritoriji opštine Vlasotince i to na putu Vlasotince - Jastrebac - Donja Lopušnja - Bistrica, koji je neprohodan i gde visina snega iznosi i preko pola metra.

Otežan je saobraćaj i u brdsko-planinskim predelima od Vranja do Poljanice, zavejano je nekoliko sela na padinama Besne Kobile, a do pola metra snega palo je i u planinskim delovima Pirota, ali su svi putevi prohodni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Crnoj Travi visina snežnih nanosa i do dva metra, mnoga sela zavejana i bez struje

Izvor: Beta, 06.Feb.2023

Visina snežnih nanosa na području Crne Trave dostiže i dva metra pa su svi lokalni putevi do udaljenih sela neprohodni, izjavio je danas predsednik te opštine Slavoljub Blagojević.On je za agenciju Beta rekao da su mnoga sela na području opštine bez struje i signala mobilne telefonije, kao i da...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.