VK Nais kreće ka Jadranu

Izvor: JužneVesti.com, 08.Okt.2015, 14:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

VK Nais kreće ka Jadranu

U subotu 10. oktobra od 19 sati vaterpolisti Naisa igraju u Budvi prvo kolo Jadranske A2 lige, a u taboru Nišlija ističu da zbog problema sa bazenom nisu u najboljoj formi.

Niški vaterpolisti kreću u novu sezonu gde ih u prvom kolu čeka ekipa koje je igrala kvalifikacije za Ligu šampiona, ali nije prošla grupu.

Gaje agresivan stil vaterpola sa mnogo duela, žele da dođu do lakih završnica i brzih kontri. Moraćemo da spustimo loptu i obaramo ritam >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - kaže Marko Blagojević, trener Naisa.

On dodaje da nije zadovoljan kako je ekipa spremna jer nije imala dovoljno vremena pošto je poslednjih mesec dana imala jedan trening dnevno i to u Leskovcu jer je u toku rekonstrukcija zatvorenog bazena Čair.

Nais je jedini srpski klub u Jadranskoj A2 ligi, drugom takmičenju po jačini u regionu. Pritisak od izlaska na scenu van granica Srbije ne postoji, kaže kapiten Nemanja Šilj.

Samo to što nismo dovoljno spremni jer bilo dosta povreda. Nemamo pritisak od odlaska sa strane jer smo imali i međunarodne utakmice - rekao je Šilj.

Ekipa Naisa večeras kreće u Budvu.

Predsednik Vaterpolo kluba Nais Milan Krstić kaže da su tražili dodatnu novčanu pomoć iz gradskog budžeta zbog dodatnih troškova zbog plaćanja prevoza do Leskovca.

Zamolili smo da nam se dodatno odobri još milion dinara preko planiranih 5 miliona koje imamo obećano za učešće u Jadranskoj ligi. Odlasci u Leskovac nas koštaju oko 400.000 dinara - kaže Krstić.

On ističe da to nije jedini gubitak koji Nais ima.

Imamo Školu vaterpola gde se plaća članarina, a pošto dva meseca nemamo decu, gubimo oko 500-600.000 dinara. Indirektne posledice po vaterpolo postoje jer je pitanje koliko će nam se dece vratiti - kaže predsednik Naisa.

Krstić dodaje da smatra da se kasni sa renoviranjem bazena, ali da je "ipak bolje da Nais trenira na boljem bazenu".

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.