Usvojen program izgradnje Nisa za 2018. godine vredan 2,8 milijarde

Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Usvojen program izgradnje Nisa za 2018. godine vredan 2,8 milijarde

NIS

Na sednici Skupštine grada Niša odbornici su usvojili Program izgradnje za narednu godinu. Sredstva će , zajedno sa sredstvima iz Republike biti u visini 2 milijarde 800 miliona I uložiće se u kapitalne objekte planirane da se grade u Nišu.

Od planiranih sredstava 800 miliona  će biti potrošeno za projekte Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.   Od svih projekata koji su planirani uređenje centra grada Niša, pre svega uređenje Trga kralja Milana, sa kompletnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << parternim uređenjem  smatra se jednim od najznačajnijih . Ovaj projekat koštaće oko 100 miliona dinara. Radiće se I na uređenju tvrđavskog mosta I Tvrđave., završetak vodovodnog sistema u selu Hum kao I uređenje većeg broja ulica.

Gradonačelnik Niša istakao je da je za narednu godinu izdvojeno više para za izgradnju nego što je to bilo u 2017. Godini I “ to je napredak koji govori da smo I u ovom segmentu na dobrom putu, pre dvega kada je u pitanju program a onda I kada je upitanju ozdravljenje javnih finansija koji stvaraju uslove da mi iz godine u godinu imamo veća sredstva koja se mogu I koja se koriste I za ovaj program I za ostale elemente koji čine budžet”.  

Opozicija ipak smatra da je premalo para za izgradnju I  da se ne gradi dovoljno kao I da nije predviđeno dovoljno sredstava iz budžeta za izgradnju. Zamerka je upućena da programom nije predviđena ni jedna kapitalnia investicija.

Branislav Jovanović iz koalicije “Niš moj grad” je kritikovao program izgradnje potencirajući da je najbolji dokaz kako se u Nišu ove godine gradilo devetomesečni izvešta. U njemu stoji da je u ovom periodi program izgradnje realizovan sa 214 miliona dinara , sa pretpostavkom da će do krada godine biti 300 miliona dinara.  Smatra da građani od ovako projektovanog programa građani neće imati nikakve koristi. On kaže da “ program razvoja grada treba da bude prost zbir budžeta I programa izgradnje. KLER nije otuđeni centar moći. Pare KLERA se nalaze u budžetu grada Niša. Tih para, za ono što on planira nema. Kao šro nema u budžetu, tako nema ni u programu izgradnje. Ako znamo da je za izgradnju izdvojeno 500 miliona dinara I za održavanje 700 miliona , a od toga su prenete obaveze više od polovine “

Slično misli I Srđan Nonić, šef odborničke grupe “Dosta je bilo”.

On je potencirao da svi planovi koje ima vladajuća koalivija su u nivou realizacije  “ biće,trebalo bi, planirano je da se krene”. Kao argument on je naveo  postrojenje za prečišćavanje vode još nije “ krenulo sa pravno imovinske tačke” a za Naučno tehnološki park još uvek nije dobijen građevinska dozvola. I on kaže da su mnoge obaveze iz prethodne godine prebačene u ovu, I primećuje da se vrlo malo realizovalo. “Oko 40 procenata će maksimalno biti realizovan plan izgradnje, tako da sumnjamo da će bilo šta da se radi u sledećoj godini.

Miodrag Stanković, šeg odborničke grupe Demokratske stranke jaže da “ Programm izgradnje nikad nije bio na nižem nivou nego do sada, svega  547 milion. “ I da ono što vladajuća koalicija priča su samo “ bajke od kojih nema ništa”. Stanković kaže da je u poslednjih pet godina veštački naduvavan budžet I tako su stvorene obaveze za struju 500 miliona, JKP Medijana 400 miliona, napravljen problem sa “Goricom” 300  miliona, sa “Pčelicom” proble, sveukupno dve milijarde.

Vladajuća većina tvrdi da se nikada nije toliko gradilo kao do sada , a ono što je najvažnije ne zadužuje se I sve što se gradi redovno se plaća. Budžet je opterećen I dugovanjima iz ranijih godina koja se sada izmiruju.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Održana sednica Skupštine grada

Izvor: JUGpress.com, 28.Dec.2017

VRANJE..Odbornici Skupštine grada Vranja na sednici koja je održana u četvrtak usvojili su Komunalni program za 2018.godinu godinu koji iznosi 758 miliona dinara... „Realizovali smo i počeli mnogo projekata u 2017. godini. Očekujem da će taj kontinuitet biti nastavljen i u novoj godini. Plan...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.