Uspešni Srbi u Švedskoj prenose iskustva Nišlijama

Izvor: JužneVesti.com, 03.Mar.2016, 11:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspešni Srbi u Švedskoj prenose iskustva Nišlijama

Predavanjem srpske glumice Jelene Mile koja živi i radi u Švedskoj, u ponedeljak 7. marta od 19 sati u “Deli prostoru” počeće "Mesec uspešnih Srba u Švedskoj", koji će Nišlijama govoriti kako su izgradili uspešne karijere u ovoj nordijskoj zemlji.

Tokom marta će, kažu organizatori iz “Mladih ambasadora”, biti održane četiri skajp-konferencije sa ljudima u Švedskoj, pa će publika čuti i iskustva direktora kreativnog studija "Terraforming" Miška Stanišića, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << konsultanta na "Karolinska institutu" u Stokholmu Jovana Antovića i voditelja švedske nacionalne televizije SVT Jovana Radomira.

Prva u nizu je, prema najavama, producentkinja i glumica Jelena Mila koja živi na relaciji Srbija - Švedska.

Ona je, kako kažu, završila FDU, da bi 1989. godine debitovala u beogradskom Narodnom pozorištu, a 2006. godine na Velikoj sceni Kraljevskog narodnog pozorišta u Stokholmu.

Pristutni će imati priliku da čuju Jeleninu priču o putu do Švedske, njenom poslu i uspehu. Ona će napraviti paralelu između glumačkog i režiserskog posla u Srbiji i Švedskoj, kao i značaj njenog festivala za srpsku kinematografiju. Nakon polučasovnog predavanja, publika će imati priliku da postavi Jeleni pitanja i dobije odgovore na sve nedoumice - kažu organizatori.

Dosad je napisala, režirala i producirala nekoliko pozorišnih predstava i filmova, a učestvovala je i u koprodukciji domaćeg ostvarenja “Led”.

Nakon razgovora sa Srbima u Švedskoj, narednih meseci su, prema rečima organizatora, u planu i razgovori sa uspešnim Srbima iz Austrije i Francuske.

Ovaj projekat "Mladi ambasadori" aprovode uz podršku Ministarstva za spoljne poslove, Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu u saradnji sa Francuskim institutom u Nišu, Ambasadom Švedske i Ambasadom Austrije u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.