Izvor: JUGpress.com, 05.Jul.2022, 10:12

Uspeh streličara SK Niš na Centralno-evropskom kupu

NIŠ

Dok traje pauza u domaćoj takmičarskoj sezoni, aktivnosti na međunarodnom planu su nikad jače. Nedavno završeni streličarski turnir na Mediteranskim igrama, i Centralno-evropski kup koji je održan proteklog vikenda u Temerinu su sve aktivnosti koje su naši streličari posećivali.

 Na Mediteranskim igrama je jedan od dvoje srpskih takmičara bio i  Mihajlo Stefanović  iz SK Niš koji je nastupio u konkurenciji olimpijski luk seniori. Mihajlo se u kvalifikacionom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << delu turnira rangirao kao 16. takmičar sa ispucanih 631 krugom što je ujedno i njegov lični rekord na međunarodnim takmičenjima. Ovo je Mihajlu obezbedilo direktan plasman u šesnaestinu finala gde ga je čekao Yildirmis iz Turske. Iako takmičar sa više međunarodnog iskustva, Yildirmis je od Mihajla izgubio sa 6-2, ovo je Mihajlu obezbedilo prolaz u osminu finala, ali ga tu nije čekao lak zadatak već je Mihajlo sada morao da odmeri snage sa aktuelnim Olimpijskim prvakom Gazozom iz Turske. Iako je Mihajlo poveo sa 2-0, takmičar iz Turske je ostatak meča rešio u svoju korist čak i pored odličnih Mihajlovih hitaca, te je konačan skor bio 6-2 u korist turskog takmičara a Mihajlo je u konačnom plasmanu završio kao 9. takmičar u konkurenciji 36 takmičara iz 17 zemalja Mediterana, što u klubu smatraju solidnim uspehom u ovom trenutku.

                             „Odmah po povratku iz Alžira nastavili smo sezonu učešćem na Centralno-evropskom kupu, tačnije drugoj etapi kupa koja se održala u Temerinu. Ovde su iz našeg kluba nastupili  Mihajlo Stefanović i  Marko Vulić  u konkurenciji juniora olimpijskim lukom,  Dejan Stojanović  i  Dragoljub Majović  u konkurenciji goli luk seniori,  Danica Nikolić  u konkurenciji olimpijski luk kadetkinje, i Zoran Marković u konkurenciji olimpijski luk veterani“, kažu u SK Niš.

                           Na ovom takmičenju Mihajlo je popravio svoj najbolji rezultat i ispucao odličnih 639 krugova čime je zauzeo prvo mesto u kvalifikacijama, Vulić je sa 603 završio kao 6. Kroz eliminacije Mihajlo je stigao do finala gde je na žalost izgubio od takmičara iz Hrvatske sa 6-2, a Vulić je u meču neizvesnom do poslednje strele izgubio od streličara sa Kipra sa 6-5. U konačnom plasmanu Stefanović je osvojio srebrnu medalju u svojoj konkurenciji dok je Vulić popravio svoj u poziciju za jedno mesto i bio peti.

                       Kod seniora golim lukom Stojanović je bio treći u kvalifikacijama dok je Majović bio 7. Dejan je kroz eliminacije stigao do finala gde je na žalost Mažing Robert iz Pančeva bio bolji, a Majovića je već u prvom krugu zaustavio Rađen Danijel iz Novog Sada. U finalnom plasmanu Stojanović srebro, Majović peto mesto.

                      Danica i Zoran na žalost nisu stigli do medalja. Zoran je bio 9. kod veterana, a Danica 5. kod kadetkinja, oboje olimpijskim lukom.

                       „Veoma smo zadovoljni učinkom naših takmičara u ovom delu sezone. Mihajlo zaista briljira i poboljšava svoju formu, rezultati su tu, ono što nam trenutno nedostaje je iskustvo na velikim takmičenjima što stičemo svakim odlaskom na međunarodne turnire. Do kraja sezone imamojoš dve etape Centralno-evropskog kupa, jednu u Slovačkoj, i onda finalnu etapu u Mađarskoj. Takođe nam predstoji još par domaćih takmičenja pre državnog prvenstva u septembru. Nastavljamo da radimo punom parom i idemo na još veće uspehe“, zaključuju u SK Niš.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.