Izvor: JUGpress.com, 20.Jun.2023, 10:26

Uspeh niških streličara u Hrvatskoj na centralnoevropskom kupu

NIŠ

Streličarski klub Niš je proteklog vikenda zabeležio izvanredne međunarodne rezultate. Reprezentativni trojac iz ovog kluba je bio na turneji, sa koje je doneo pregršt medalja i titula.

U subotu je u Novom Marofu kraj Varaždina održan turnir iz serije Centralnoevropskog Kupa, u kojoj učestvuju najbolji streličari iz Austrije, Mađarske, Slovačke, Slovenije, Hrvatske i Srbije.

                                         >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „ Države sa kojima smo se na ovom turniru nadmetali  su u samom vrhu svetskog streličarstva, a u svojim reprezentacijama imaju i bivše evropske i svetske šampione“, kažu u Steličarskom klubu Niš.

                                            Ovog puta, dve zlatne medalje u jakoj konkurenciji osvojili su niški streličari.

                                          „U juniorskoj konkurenciji kod olimpijskog luka apsolutnu dominaciju je pokazao Mihajlo Stefanović. Sa osvojenih 650 poena, čime je izjednačio državni rekord, vidno se izdvojio od konkurenata već u kvalifikacijama. Razliku u kvalitetu je potvrdio u eliminacijama, savlađujući bez problema jednog mađarskog i dvojicu hrvatskih reprezentativaca“, ističu u klubu.

                                        Dejan Stojanović je imao više problema na putu do zlatne medalje. Kvalifikacije u seniorskoj konkurenciji kod golog luka je završio na drugom mestu sa odličnih 587 poena. U eliminacionim borbama je imao još mirniju ruku, ne dajući ni jednom protivniku šansu u borbi jedan na jedan. Turnir je završio na najvišem postolju, iznad reprezentativaca Hrvatske i Slovenije.

                                       Treću zlatnu medalju za Srbiju osvojila je Anja Brkić iz beogradskog SK DIF, ubedljivim trijumfom u ženskoj seniorskoj konkurenciji kod olimpijskog luka.

                                         „Već narednog dana je reprezentativni trojac iz SK Niš učestvovao na Field turniru u Kikindi. Iako je to njihovo prvo učešće u tom formatu takmičenja, dvojica omladinaca SK Niš su bili odlični. Marko Vulić je osvojio srebrnu medalju, a Mihajlo Stefanović je završio kao četvrti. Kod golog luka  Dejan Stojanović je osvojio srebrnu medalju u vrlo jakoj konkurenciji“, dodaju u klubu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.