Uređenje podloge na stadionu Železničara najavljeno za početak godine, teren u Zetskoj na čekanju

Izvor: JužneVesti.com, 19.Dec.2019, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uređenje podloge na stadionu Železničara najavljeno za početak godine, teren u Zetskoj na čekanju

Za sredinu jula prvi put najavljena, onda par puta odlagana, konačno je raspisana javna nabavka za sanaciju terena na stadionu “Železničara”. Gradski većnik zadužen za omladinu i sport Branislav Kačar kaže da se početak radova očekuje početkom 2020. godine. “U paketu” sa Željinim igralištem najavljivano je i uređenje pomoćnog terena stadiona “Čair” u Zetskoj ulici, ali za njega još nema ni tendera.

Sa novom podlogom na stadionu “Čair”, finansiranom >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od strane FK Radnički i Fudbalskog saveza Srbije, stigle su i najave gradskog rukovodstva o novom ruhu za pomoćne terene, kako bi se trava na glavnom terenu što duže očuvala. To je bilo juna, a planirano je da za mesec dana svi radovi budu gotovi.

Svi ti rokovi su prošli, stigao je avgust, a iz Kabineta gradonačelnika Niša poručili su da bi u narednih 10 dana trebalo da se raspiše javna nabavka. Kao razlog kašnjenja naveli su administraciju.

4 meseca od prvobitnog obećanja, tender je konačno raspisan, ali se odnosi samo na Željino igralište, koje je u veoma lošem stanju, a zbog čega je nedavno odložena utakmica Omladinske lige.

Bilo je tu nekih problema oko projekta, jer je Zavod za urbanizam radio projekat, a oni rade punim kapacitetima i ne mogu da postignu sve zahteve Gradske uprave i gradske vlasti da pokriju. Ali su uspeli da urade projekat (...) Očekuje se početak radova početkom naredne kalendarske godine - rekao je Kačar.

Isto kada je najavljeno uređenje podloge na Željinom igralištu, govorilo se i o novoj travi na jednom od igrališta u Zetskoj ulici. Za njega je javna nabavka i ovog puta izostala, ali Kačar tvrdi da će i toga biti uskoro.

Biće raspisana druga javna nabavka, sada je samo za stadion Železničara. Radovi bi trebalo da se urade naredne godine. Samo pomoćni tereni Čaira da se naprave, to će uskoro da se raspiše nabavka. Nije to velika investicija, to je samo mala rekonstrukcija i sređivanje da bi bilo dobro - priča Kačar.

Inače, rok za podnošenje ponuda za sanaciju Željinog igrališta je 26. decembar, kada je predviđeno i otvaranje ponuda. Javna nabavka podrazumeva radove na površinskom sloju i izgradnju drenažne mreža, procenjena vrednost radova je nešto manje od 16 miliona dinara, a polovina tog novca ide iz gradske kase.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.