Izvor: JUGpress.com, 21.Jun.2023, 20:54

Univerzitetu u Nišu odobrena 3292 budžetska mesta

NIŠ

 Univerzitet u Nišu  je objavio Zajednički konkurs za upis studenata u prvu godinu studijskih programa osnovnih akademskih, integrisanih akademskih  i osnovnih strukovnih studija na fakultetima Univerziteta u Nišu za školsku 2023/2024. godinu  pošto je Vlada Republike Srbije odobrila broj budžetskih studenata na osnovu predloga koje su univerziteti dostavili.

  Na 14  fakulteta Univerziteta u Nišu Vlada Srbije odobrila je 3.292 budžetska mesta. Broj samofinansirajućih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << studenata određuju sami fakulteti a za njih je predviđeno ukupno 1152 mesta.

                               Prvi konkursni rok  je počeo 19. juna i trajaće  do 15. jula.  Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita počelo je 19. i traje do  24. juna.

                               Prijavljeni kandidati prijemne ispite polagaće od 26. do 30. juna  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 14. jula.

                              Najviše budžetskih studenata moći će da upiše Elektronski fakultet kome je odobreno 540 mesta, potom sledi Filozofski fakultet koji će ovog juna na svojim studijskim programima upisati 370 budžetskih studenata, dok će Ekonomski fakultet upisati o trošku države  330 studenata.

                            Pravni fakultet će na budžetu moći da upiše  280 brucoša.

                             Vlada Republike Srbije je Građevinsko-arhitektonskom fakultetu odobrila 212 mesta na budžetu, a Mašinskom fakultetu  270. Oni će biti rsporešeni na određenim studijskim programima na osnovnim akademskim studijama.  Prirodno-matematički fakultet upisaće  326 studenta na budžetu , dok je Fakultetu zaštite na radu odobreno  200 budžetskih mesta.

                           Odlukom Vlade Republike Srbije Medicinski  fakultet u Nišu u prvu godinu integrisanih studija medicine upisaće 180 kandidata, na integrisanim studijama 60 i isto toliko kandidata moći će o trošku države da upiše integrisane studije farmacije.

                          Kandidati koji žele da upišu Poljoprivredn i fakultet u Kruševcu konkurisaće za  75 budžetskih mesta, oni koji žele da upišu Tehnološki fakultet u Leskovcu boriće se za jedno od 120 mesta na budžetu, dok je srednjoškolcima koji se opredele za Pedagoški fakultet u Vranju na raspolaganju  90 budžetskih  mesta.

                            Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja upisaće 120 brucoša o trošku države, a Fakultet umestnosti 39.

                             Datume polaganja prijemnih ispita, objavljivanja rang-liste, termina žalbe, konačne rang-liste i upisa kandidata odrediće svaka visokoškolska ustanova u okviru gore pomenutih termina.

                            Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula.

                            Drugi konkursni rok traje od 31. avgusta  do 15. septembra. Prijavljivanje kandidata biće obavljeno 31. avgusta 1. i 2. septembra, polaganje prijemnih ispita je  od 4. do 6. septembra  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 15. septembra. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.