Izvor: JUGpress.com, 26.Maj.2020, 17:48

Unija srednjoškolaca Srbije otvara prvi virtuelni centar za srednjoškolce

BEOGRAD

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) u sredu, 27. maja otvara prvi virtuelni prostor za sve učeničke parlamente u Srbiji, pod nazivom UP Centar. Ovaj prostor će delovati kao resursni i informativni centar koji je namenjen podsticanju aktivizma i građanske participacije, kao i  jačanju srednjoškolaca/ki koji su članovi parlamenata da realizuju svoje aktivnosti što je bolje moguće.

Prema istraživanju koje je UNSS sprovela u protekloj školskoj (2018/2019.) godini >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << učenički parlamenti su izvršili u proseku 3,65 različitih aktivnosti, što smatramo da je za celu školsku godinu veoma malo.

UP Centar nastoji da pruži praktične materijale, literaturu, alate i savete, a pored toga i svim zainteresovanima će na raposlaganju biti i mogućnost prijavljivanja na različite obuke, treninge i radionice koje pruža UP Centar. Naše obuke i radionice su prilagođene za srednjoškolce koji tek ulaze u svet aktivizma, kao i za one koji već imaju iskustva u aktivizmu.

Korisnici platforme će moći da se upoznaju sa pozivima i konkursima organizacija, donatora i institucija od kojih mogu da imaju beneficije kao pojedinci ili kao učenički parlament.

Ovime težimo da doprinesemo razvoju mladih ljudi kroz učenički parlament kao jedan od mehanizama za građenje aktivnog građanskog društva.

Pozivamo vas da pogledate sajt na linku www.up.srednjoskolci.org.rs i uključite se u naše aktivnosti. Platformu smo kreirali uz pomoć BOŠ-a kroz program “Aktivni građani – bolje društvo”  koji podržava USAID-a.

Unija srednjoškolaca Srbije (UNSS) je organizacija mladih, nastala 2003. godine, sa ciljem stvaranja organizacije koja će reprezentovati i zastupati srednjoškolce na nacionalnom i evropskom nivou. Danas UNSS čini 110.000 srednjoškolaca/ki kroz 190 učeničkih parlamenata iz 76 gradova/opština širom Srbije.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.