Umesto najavljenih 14%, putarina znatno skuplja

Izvor: JužneVesti.com, 07.Apr.2023, 09:49

Umesto najavljenih 14%, putarina znatno skuplja

Nakon što je na sednici Vlade Srbije usvojeno rešenje o novom poskupljenju putarine od 14% na primeru cene putarine Niš jug - Niš istok, koje je do poskupljenja koštala 50 dinara, sada košta 70 dinara, što čini 40% poskupljenja.

Povećanje putarine od 14% važi za one vozače koji naknadu za korišćenje auto-puta ne plaćaju putem uređaja za elektronsku naplatu putarine, piše u odluci Vlade, dok će vozači koji koriste taj uređaj imati popust od 6%, pa će za njih povećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << putarine iznositi 8%.

To u praksi i nije tako - Nišlije kažu da je to poskupljenje mnogo veće od usvojenog.

Ako je zvanično poskupljenje putarine 14%, a 8% za vozila koja koriste ENP, a putarina sa 50 dinara poskupi na 70, da li bi trebalo ovakav matematički zadatak da postavimo deci u nižim ili višim razredima osnovne škole - pita Nišlija.

Podsetimo, ovo je drugo poskupljenje putarine u Srbiji za tri meseca. Prethodni put poskupela je 1. januara za 9%.

Iz Javnog preduzeća Putevi Srbije nisu odgovorili na pitanja novinara Južnih vesti.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.