Ultrazvuk na ginekologiji ne radi - iz Doma zdravlja kažu nije u kvaru, već na redovnom servisu

Izvor: JužneVesti.com, 09.Jun.2021, 09:00

Ultrazvuk na ginekologiji ne radi - iz Doma zdravlja kažu nije u kvaru, već na redovnom servisu

Na društvenim mrežama Nišlijke se žale da ultrazvučni aparat u niškom Domu zdravlja ne radi, te da su nekima i odložili preglede. Načelnik Službe za zdravstvenu zaštitu žena Dušan Simić za Južne vesti kaže da aparat nije u kvaru, već da su sonde na redovnom servisiranju, kao i da su o odlaganju pregleda pacijentkinje unapred obaveštene.

U Fejsbuk grupi, namenjenoj mamama iz Niša, požalile su se žene da ultrazvučni aparat na ginekologiji u Domu zdravlja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ne radi. Jednoj Nišlijki je pregled bio zakazan za juče, ali su joj, kako piše, odložili za sledeći petak.

Da li je aparat zaista u kvaru, na pitanja novinara Simić odgovara - nije.

Naime, ultrazvučni aparat koji redovno koristimo je na odeljenju i aparat nije u kvaru, ali su sonde od ponedeljka na redovnom servisiranju, čiji datum servisiranja ne zavisi od naše službe, već od mogućnosti servisera kada nam to najave - navodi Simić.

Naglašava da su pacijenti o tome uredno obavešteni unapred, kao i to da su svi pregledi pomereni za par dana.

U samoj službi se nalazi i tzv. rezervni aparat starije generacije, slabijeg kvaliteta, koji praktično ne koristimo prilikom pružanja usluga iz domena kontrolnih ginekoloških pregleda niti planiranih pregleda trudnica, ali koji nam služi za brzo snalaženje u hitnim situacijama, kako bi se hitna stanja i dalje rešavala u trenutku - dodaje.

Kako bi poboljšali kvalitet usluga, Simić najavljuje i da Službu za zdravstvenu zaštitu žena očekuje i dodatni aparat najnovije generacije sa sve tri sonde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.