Ukoliko voda bude ispravna, sutra počinju da rade javne česme na teritoriji Medijane

Izvor: JužneVesti.com, 17.Maj.2021, 19:32

Ukoliko voda bude ispravna, sutra počinju da rade javne česme na teritoriji Medijane

Dok je godinama, kada nije bilo epidemije korone, sa javnih česama voda počinjala da teče već krajem aprila, ove godine to se još nije desilo, iako na snazi nisu mere koje zabranjuju njihov rad. Iz Opštine Medijana, koja na svojoj teritoriji ima najviše javnih česama, za prvih 12 koje bi već sutra mogle da prorade čekaju da stignu izveštaji o ispravnosti vode.

U 2018. i 2019. godini sezona javnih česama počinjala je oko prvomajskih praznika, a prošle godine u jeku >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << epidemije sa njihovim puštanjem u rad sačekao se početak juna i ukidanje vanrednog stanja, kao i mnogih epidemioloških mera protiv širenja virusa.

Ako voda bude ispravna, poteći će sa 12 javnih česama; foto: JV;Ove godine nije bilo vanrednog stanja, kao ni mera koje su zabranjivale rad javnih česama, ali one na teritoriji grada Niša još nisu proradile.

Prve sa kojih bi već sutra mogla da poteče voda su javne česme na teritoriji opštine Medijana, kako obrazlažu, ukoliko se za to steknu uslovi.

Prema nezvaničnim informacijama, u utorak, 18. maja, JKP Naisus bi trebalo da zvanično dostavi GO Medijana izveštaje o tehničkoj i bakteriološko-hemijskoj ispravnosti vode za 12 javnih česama na teritoriji GO Medijana, posle čega će one odmah biti otvorene, tj. puštene u rad - odgovaraju iz Medijane.

Kada će preostale, od ukupno 19 javnih česama na teritoriji Medijane, proraditi - još nije saopšteno.

Podsetimo, većina javnih česama u Medijani podignuta je 2013. i 2014. godine u okviru projekta "17 česama za 17 vekova Milanskog edikta“.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.