Uhapšen profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

Izvor: juGmedia, 29.Apr.2015, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

Osumnjičeni se tereti da je diskove prodavao tako što bi se studenti najavili telefonom, a potom mu u njegovom stanu predavali novac, nakon čega bi im on, odmah ili u svom kabinetu na fakultetu, upisivao ocene bez obaveze da polažu ispit, te na taj način iskoristio svoj službeni položaj u nameri da sebi pribavi korist u iznosu od oko 5.370 evra.

NIŠ – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu su, uz konsultaciju sa Osnovnim javnim tužilaštvom, uhapsili V. >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << M. (53) iz Niša zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja sumnjiče da je od 2009. do 2013. godine, studentima fakulteta, prodavao kompakt diskove na kojima se nalazila obavezna literatura, neophodna za polaganje ispita na drugoj, trećoj i četvrtoj godini studija, za predmet koji on predaje i ispituje.

Osumnjičeni se tereti da je diskove prodavao tako što bi se studenti najavili telefonom, a potom mu u njegovom stanu predavali novac, nakon čega bi im on, odmah ili u svom kabinetu na fakultetu, upisivao ocene bez obaveze da polažu ispit, te na taj način iskoristio svoj službeni položaj i prekoračio granice službenog ovlašćenja, u nameri da sebi pribavi korist u iznosu od oko 5.370 evra.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni nadležnom tužilaštvu.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš, uhašen profesor fakulteta zbog zloupotreba

Izvor: RTS, 29.Apr.2015

Policija u Nišu uhapsila je profesora Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja V. M. (54) iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je zloupotrebio službeni položaj kao profesor tog fakulteta. . Postoje osnovi sumnje da je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.