Učenici pirotske Mlekarske škole na stručnoj praksi u Austriji

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2020, 08:42

Učenici pirotske Mlekarske škole na stručnoj praksi u Austriji

Kako bi se upoznali sa novim recepturama, proizvodnim procesom i novim tehnologijama prerade, osmoro učenika pirotske Mlekarske škole posetiće naredne godine Austriju i neka od njihovih preduzeća, gde će tokom 2 nedelje obaviti stručni praksu.

Najbolji učenici svih obrazovnih profila - prehrambeni tehničar, prerađivač mleka, pekar i mesar, imaće priliku da se upoznaju i da rade u preduzećima u Evropskoj uniji, a pored prilike da unaprede svoja praktična znanja stečena >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u školi, učenici će imati priliku da se upoznaju sa tradicijom i kulturom života u Austriji.

Direktor škole “Dr Obren Pejić“ Nenad Đorđević kaže da je nova studijska poseta njihovih učenika samo nadogradnja projekta koji je realizovan 2018. godine u Bugarskom gradu Gabrovo.

Ovo je samo korak više. Cilj nam je da što veći broj učenika Mlekarske škole dobije priliku da putuje van granica naše zemlje i da kroz rad i druženje upoznaje druge kulture, običaje, razmišljanja. Time obogaćuju ne samo svoja znanja već i duh. Takođe, ovo će biti izvanredna prilika da predstavimo naš region i našu zemlju Austrijancima. A ponajviše od svega, projekat mobilnosti đaka predstavlja ključ za nova vrata, nove projekte i saradnju sa institucijama širom Evrope - kaže direktor.

Stručna praksa je deo projekta Fondacije Tempus i programa Evropske unije pod nazivom Erazmus plus, a osmoro najbiljih učenika boraviće u Austriji od 12. do 25. aprila naredne godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Pirotski učenici na praksi u firmi u Sloveniji

Izvor: JužneVesti.com, 25.Jun.2020

Stručnu praksu najbolji učenici pirotske Tehničke škole naredne godine obaviće u Sloveniji u okviru projekta Evropske unije. Mehatroničari će u slovenačkoj firmi proći treninge hidraulike, pneumatike i elektroupravljanja proizvodnim sistemima...Učenici pirotske Mlekarske škole u Austriji,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.