Izvor: JUGpress.com, 02.Maj.2018, 12:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UGS Nezavisnost osudjuje privodjenja na prvomajskim protestima

BEOGRAD

“Povodom događaja koji su se odigrali tokom Prvomajskog protesta, koji su organizovale dve reprezentativne sindikalne centrale, a podržale prijateljske nevladine organizacije, saopštavamo javnosti Srbije da pozdravljamo hrabrost ministra Đorđevića da se pojavi pred nezadovoljnim radnicima i građanima Srbije ali da istovremeno smatramo da ministru, na osnovu njegovog dosadašnjeg rada, nikako nije bilo mesto na čelu kolone u koju se SAMOPOZVAO, okružen svojim obezbeđenjem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << />
Stoga pozivamo ministra Đorđevića da jednaku hrabrost iskaže i onda kada konačno sedne za pregovarački sto sa socijalnim partnerima, jer se na tom mestu a ne u Prvomajskoj šetnji, iskazuje istinska podrška svetu rada.

Istovremeno, UGS NEZAVISNOST najoštrije osuđuju privođenje aktivista nevladinih organizacija na osnovu verbalnog delikta. Javno postaviti pitanje ministru rada o samoubistvu radnika Goše nije i ne sme biti «narušavanje javnog reda i mira» u jednoj zemlji koja sebe smatra demokratskom”, saopštio je UGS NEZAVISNOST

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.