U toku prijave za letnje volonterske prakse za mlade

Izvor: JužneVesti.com, 07.Feb.2018, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku prijave za letnje volonterske prakse za mlade

Oni koji žele da provedu vreme u nekoj od 120 zemalja širom sveta, mogu da se prijave za učešće u volonterskim programima omladinske organizacije Aiesec. Za program Global Volunteer se mogu prijaviti srednjoškolci, studenti i mladi od 18 do 30 godina, bez obzira na prethodno iskustvo i fakultet koji završavaju.

Kako kažu iz Aiesec-a, volonterima je za najveći broj praksi obezbeđen smeštaj, uz to što će da rade na projektima.

Volonteri >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << imaju mogućnost da predaju strani jezik deci u inostranstvu, rade na smanjivanju siromaštva, doprinose zdravstvu, rade na poboljšanju ljudskih prava i rade u još mnogo različitih oblasti u multikulturalnom okruženju – navode iz organizacije.

Volonterske prakse traju od 6 do 12 nedelja, a neke od prednosti su, ističu iz organizacije, upoznavanje ljudi iz drugih zemalja, kao i novih kultura, povezivanje sa tradicijom zemlje i osećaj da se zaista postaje stanovnik druge države.

Praksa ti pruža priliku i da radiš na svom ličnom i profesionalnom razvoju, a pravi je izbor i za avanturiste koji svoje leto žele da provedu na drugačiji način – navode iz Aiesec-a.

Zainteresovani mogu da se informišu o volonterskom programu na sajtu Aiesec-a, organizacije koja ima svoju kancelariju i u Nišu, na Ekonomskom fakultetu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.