U toku je upis u Školu za branitelje ljudskih prava

Izvor: juGmedia, 15.Jan.2015, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U toku je upis u Školu za branitelje ljudskih prava

NIŠ – Međunarodna organizacija „Civil rajts defenders“ (Civil Rights Defenders) produžila je do 26. januara  konkurs za upis prve generacije polaznika Škole za buduće branitelje ljudskih prava.Škola će početi u februaru 2015. godine i trajaće narednih sedam meseci. U tom periodu polaznici će jednom nedeljno imati predavanja na kojima će biti reči o standardima ljudskih prava, tranzicionoj pravdi, slobodi izražavanja, pravu na telesni integritet, standardima fer i pravičnog suđenja, >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << i ljudskim pravima Roma i LGBT zajednice.

Polaznici sa juga Srbije školu će pohađati u Nišu, a u Beogradu će školu pohađati polaznici iz Beograda i okolnih mesta.

Škola za buduće branitelje ljudskih prava namenjena je studentima društvenih nauka,

mladim pravnicima, novinarima, aktivistima organizacija civilnog društva, kao i svima ostalima koji imaju nameru da se profesionalno angažuju u organizacijama koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Prijave za pohađanje Škole za buduće branitelje podnose se putem e-mejla belgrade@civilrightsdefenders.org  .

(Kraj)Mia

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.