Izvor: JUGpress.com, 17.Jun.2023, 12:44

U toku je raščišćavanje korita reke Jablanice u Lebanu

LEBANE

U ranim jutarnjim časovima mehanizacija koju je angažovalo JVP Srbija vode, firma HSV Vlasotince je na terenu u cilju raščišćavanja rečnog korita reke Jablanice.

S obzirom na to da je juče u opštini Lebane proglašena vanredna situacija, zbog oblinih padavina koje su prethodnih dana izazvale niz problema, JVP Srbija vode pruža podršku u čišćenju rečnog nanosa i rastinja na vodotokovima I reda, u cilju očivanja i poboljšanja režima vode.

„Naročita >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pažnja usmerena je na čišćenje ispod i oko mostova, jer nanosi mogu da uslove začepljenje, potapanje i urušavanje“, navode iz Opštine.

Za danas je najavljeno smanjenje padavina, tako da se ne očekuje dodatno pogoršanje na vodotokovima u opštini Lebane.

Lokalno rukovodstvo i direktori institucija su prethodnih dana bili na terenu, a svi nastali problemi se polako saniraju. (kraj) JS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.