U sredu javna rasprava o Statutu Vlasotinca

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2018, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U sredu javna rasprava o Statutu Vlasotinca

Kako bi se određeni delovi Statuta usaglasili sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi, Opština Vlasotince pripremila je novi. Predlog Statuta građani mogu pročitati na zvaničnom sajtu Opštine, a javna rasprava o jednom od najvažnijih dokumenata održaće se u sredu, 12. decembra u 9:30 u skupštinskoj sali.

Novim zakonom, između ostalog, predviđene su obavezne javne rasprave prilikom donošenja važnih dokumenata, pa se Statut mora uskladiti s tim.

Propisano je >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da građani imaju veće učešće u donošenju odluka, a svoje predloge i sugestije o ovom dokumentu mogu iskazati na javnoj raspravi koja će se održati 12. decembra - saopštavaju iz Opštine.

Predloženi budžet za 2019. godinu iznosi nešto više od milijardu dinara, što je za oko 400 miliona manje u odnosu na ovogodišnji. Najviše prihoda očekuje se od poreza na imovinu i od tranfsera sa drugih nivoa vlasti, a najviše će se potrošiti na plate zaposlenih.

Na šta bi i kako trebalo da se troši novac poreskih obveznika Vlasotinčani mogu predložiti do 17. decembra.

Nacrt budžeta nalazi se na zvaničnoj internet stranici Opštine. Građani svoje predloge i sugestije mogu dostaviti putem sajta, popunjavanjem onlajn ankete, zatim na mejl adreesu sasa.m@vlasotince.org.rs, lično Odeljenju za budžet, finansije, privredu i društvene delatnosti u kancelariji 41 opštinske zgrade ili putem zvanične fejsbuk stranice Opštine - navode u saopštenju.

O izmeni Statuta i predlogu budžeta odlućivaće odbornici na sednici Skupštine koja će se održati 20. decembra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.