Izvor: JUGpress.com, 25.Jul.2021, 11:58

U septembru na niškim fakultetima 605 budžetskih mesta

NIŠ

      Na Fakultetima Univerziteta u Nišu,za upis  na prvu godinu osnovnih akademskih, integrisanih akademskih i osnovnih strukovnih studija u septembaskom upisnom roku ostalo je slobodno  1562 mesta od čega 605 budžetskih, 884 za samofinansirajuće studente i 73 mesta u okviru programa afirmativnih mera koje se uglavnom odnose za hendikepirane i studente romske nacionalnosti.

     Najviše slobodnih mesta   240, ostalo je na Pravnom fakultetu od čega 234 >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << samofinansirajućih i 6 u okviru afirmativnih mera. Na PMF ostalo je slobodno  149 budžetskih mesta, na Mašinskom  58 budžetskih i 52 samofinansirajuća. Na fakultetu zaštite na radu mesta ima za 92 budžetska i isto toliko samofinansrirajućih brucoša.

     Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja moći će da upiše jedna osoba o trošku države i 103 samofinansirajuće.

     Na Medicinskom fakultetu ostalo je mesta za 72 budžetska i 34 samofinansirajuća brucoša.

     Gradjevinsko arhitekstonski  raspolaže sa 60, a Ekonomski sa 58 samofinansirajućih mesta.

     Na Filozofskom fakultetu ostala su dva budžetska i 44 samofinansirajućih mesta, na  Tehnološkom u Leskovcu  79 budžetskih, na Pedagosškomu Vranju 50 budžetskih i 139 samofinansirajućih, na Poljoprivrednom fakultetu u Kruševcu 47 budžetskih i 30 samofianasirajućih i na Fakultetu umetnosti 4 samofinansirajuća mesta.

       Drugi konkursni rok visokoškolske ustanove će oglasiti najkasnije do 31. jula.

       Drugi konkursni rok traje od 1. do 17. septembra. Prijavljivanje kandidata je od 1. do 3. septembra. Polaganje prijemnih ispita  je 6, 7. i 8. septembra  prema rasporedu objavljenom na visokoškolskoj ustanovi. Upis kandidata traje do 17. septembra.

           Ove godine su 14 fakulteta Univerziteta u Nišu raspisala konkurs za  4811 brucoša od kojih je 3.206 na osnovu postignutog uspeha moglo da se upiše o trošku države, a njih 1605 studije bi platili sami.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.