U rezervoaru autobusa carinici kod Preševa pronašli više od 4.000 paklica cigareta

Izvor: JužneVesti.com, 15.Jun.2023, 14:10

U rezervoaru autobusa carinici kod Preševa pronašli više od 4.000 paklica cigareta

Pokušaj krijumčarenja više od 4.210 paklica cigareta, čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra, sakrivenih u rezervoaru autobusa sprečili su carinici na Graničnom prelazu Preševo u utorak, 13. juna.

Kako navode iz Uprave carina, prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu izdvojen autobus koji je saobraćao na relaciji Severna Makedonija - Italija.

Nakon što su putnici izneli lični prtljag radi kontrole, autobs je pregledan mobilnim skenerom. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Analizom slike uočene su nepravilnosti u prednjem delu autobusa, u predelu rezervoara sa gorivom. Daljim fizičkim pregledom utvrđeno je da je rezervoar prepravljen i da se u njemu pored goriva nalazi i veća količina cigareta - navode iz Uprave carine.

Iz rezervoara je, dodaju, izvađeno 4.210 paklica cigareta marke “Rodeo” i “Rothmans” čija je vrednost procenjena na oko 8.000 evra.

Zbog toga što je prepravljen zbog krijumčarenja i zato što vrednost cigareta prelazi trećinu vrednosti vozila, do okončanja postupka zadržan je i autobus.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krili čak 15 miliona evra u kolima: Istorijska zaplena na Kelebiji FOTO

Izvor: B92, 15.Jun.2023

Carinici su 15. juna 2023. godine na graničnom prelazu Kelebija zabeležili istorijsku zaplenu deviza i hartija od vrednosti u iznosu od 15.117.000 evra...Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen automobil nemačkih registarskih oznaka, kojim su putovala dvojica stranih...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.