U prokupačkoj Bolnici preminula 2 pacijenta, 49 na lečenju

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2020, 16:43

U prokupačkoj Bolnici preminula 2 pacijenta, 49 na lečenju

U protekla 24 sata na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice preminule su dve osobe za koje nadležni u ovoj ustanovi kažu da su nepotvrđeni kovid pacijenti. Trenutno je hospitalizovano 49 pacijenata, a kod je 31 potvrđen virus korona.

U Bolnici ističu da je čak 38 pacijenata priključeno na kiseoničku potporu, ali i da tokom prethodnog dana nije bilo obolelih čije bi lečenje zahtevalo transport >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u niški Klinički centar.

Nažalost, uprkos svim naporima naših lekara, preminula su 2 pacijenta koja su imala simptome virusa, ali oni nisu imali potvrđen pozitivan test da su oboleli od korone. Svi pacijenti su pod 24-satnim nazorom lekara i medicinskog osoblja – kažu u Bolnici.

U dve kovid ambulante prokupačke Bolnice pregledano je 96 pacijenata sa simptomima ili sa potvrđenim virusom korona, dok je od 49 osoba koje su testirane u kuršumlijskom Domu zdravlja, kod 22 pacijenta potvrđeno da su pozitivni na koronu.

Iz ovih ustanova naglašavaju da su im kapaciteti preopterećeni i apeluju na građane da se pridržavaju preventivnih mera kako bi se rasteretio zdravstveni sistem narednih dana.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Dom penzionera novo žarište u Tuzli

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Dec.2020

BANJALUKA, TUZLA - Virus korona potvrđen je kod 23 korisnika Doma penzionera u Tuzli, od kojih je pet trenutno hospitalizovano u kovid bolnici Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.