U prokupačkoj Bolnici najveći broj inficiranih koronom u poslednjih mesec i više dana

Izvor: JužneVesti.com, 03.Avg.2020, 15:42

U prokupačkoj Bolnici najveći broj inficiranih koronom u poslednjih mesec i više dana

Od 45 pacijenata koliko se trenutno nalazi na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice, kod njih 29 je potvrđeno da su pozitivni na virus korona. Broj pozitivnih je za 4 više u odnosu na pre 2, ali i za 14 više u odnosu na period od pre 5 dana, kada je 29. jula u ovoj ustanovi zvanično potvrđeno da je bilo 15 pacijenata inficiranih koronom.

U Bolnici kažu da je većina pacijenata sa srednje teškom kliničkom slikom, da imaju upalu pluća i da su pod budnim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << okom lekara.

U prethodnom period nismo imali pacijente koje bi zbog težine bolesti transporovali za Klinički centar Niš. Na kiseoniku je trenutno priključeno 7 pacijenata – kažu u prokupačkoj Bolnici.

U kuršumlijskom Domu zdravlja, prema poslednjim rezultatima testova koji su uzeti 30. jula, od 10 testiranih, čak 6 pacijenata je pozitivno na koronu.

Zaraženi pacijenti nisu upućivani dalje na lečenje zato što imaju blažu kliničku sliku i nalaze se u kućnoj izolaciji – istakla je direktorka Doma zdravlja Uranija Petrović.

I pored činjenice da Kuršumlija srazmerno broju stanovnika prednjači u Toplici po broju obolelih od korone, gradska vlast je odlučila da tokom vikenda tačnije od 1. avgusta otvori gradski bazen.

Nadležni u opštini kažu da će bazen raditi u skladu sa svim preporukama Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti virusa korona, kao i preporukama Vlade Srbije i Instituta za javno zdravlje Batut.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.