U prokupačkoj Bolnici 7 pacijenata pozitivna na koronu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2020, 17:17

U prokupačkoj Bolnici 7 pacijenata pozitivna na koronu

Od 11 pacijenata, koliko je trenutno smešteno na Infektivnom odeljenju prokupačke Opšte bolnice, kod 7 je potvrđeno da su pozitivna na koronu. Ostali su sa simptomima koji ukazuju da imaju ovaj virus, ali ne i sa pozitivnim testom prilikom testiranja.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi ističu da su svi pacijenti sa upalom pluća i srednje teškom kliničkom slikom, kao i da je 8 pacijenata priključeno na kiseonik.

Tokom prethodnih 24 sata iz naše ustanove nije bilo pacijenata >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << poslatih na dalje lečenje u KC Niš, ali smo u utorak na sredu imali 2 pacijenta kod kojih su zbog pogoršanja zdravstvenog stanja transportovani za Niš na dalje lečenje - kažu u Bolnici.

U ovoj ustanovi naglašavaju da je virus korona sve prisutniji u Toplici i apeluju na građane da se pridržavaju propisanih mera, a od danas su i formirani posebni timovi koji će vršiti inspekcijski nadzor poštovanja preventivnih mera i koji će biti aktivni 24 sata.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U prokupačkoj bolnici 11 pacijenata sa upalom pluća, sedam pozitivnih na korona virus

Izvor: Danas, 30.Okt.2020, 10:21

Na Infektivnom odeljenju Opšte bolnice "Dr Aleksa Savić" u Prokuplju hospitalizovano je 11 pacijenata sa bronhopneumonijom od kojih je sedam pozitivno na korona virus.

Nastavak na Danas...

Dr Zoran Drobnjak: Stanje u OB Prijepolje stabilno ali nema mesta opuštanju

Izvor: SandzakPress.net, 30.Okt.2020

U izolacionom odeljenju Opšte bolnice u Prijepolju trenutno se nalaze dva pacijenta sumnjiva na Kovid 19, dok je jedan, sa pozitivnim nalazom, u toku dana upućen na dalje lečenje u Užice. Od 1. oktobra do današnjeg dana kroz izolaciono odeljenje je prošlo 36 pacijenata sa relativno težom kliničkom...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.