U opštini Crveni Krst davali krv

Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2016, 22:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U opštini Crveni Krst davali krv

NIŠ

U Gradskoj opštini Crveni Krst održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi.

U ovoj opštini se tri puta godišnje organizuje ovakva akcija.

“ Kad god Zavod za transfuziju krvi to zahteva od nas , mi izlazimo u susret i ustupamo prostorije. Na taj način se uključujemo u ovu plemenitu akciju”, kaže Danijel Stanković, zamenik predsednika gradske opštine Crveni krst.

Akciji su se odazvali zaposleni u opštini, u policijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ispostavi Crveni Krst, kao i mnogobrojni građani.

U Zavodu za transfuziju krvi Niš kažu da su ovakve akcije izuzetno korisne kako ne bi došlo do umanjenja neophodnih zaliha krvi.

“Rezerve krvi su stabilne. Imamo dovoljne količine zaliha, oko 300 do 400 jedinica, ali je neophodno da se javi što veći broj davalaca, jer je potreba za jedinicama krvi tokom praznika uvek duplo veća, naročito sada pred novogodišnje i božićne praznike. Najzastupljenije krvne grupe su “A” i “nulta”. U nekim slučajevima imamo nedostatak rh negativnih grupa, pošto znamo da 85 posto populacije čine ljudi sa rh pozitivnim faktorom”, kaže Igor Perić iz niškog Zavoda za transfiziju krvi.

Na godišnjem nivou niški Zavod za transfuziju krvi, koji pokriva četiri okruga jugoistočne Srbije, prikupi između 19 I 20 hiljada doza životne tečnosti.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bačkoj Palanci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2016, 20:53

Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u sredu 7. decembra organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u prostorijama Crvenog krsta u Bačkoj Palanci...Akcija će se realizovati u periodu od 8 do 12 časova i od 14 do 18 časova, kaže se u najavi...Zavod za transfuziju krvi Vojvodine u saradnji sa Crvenim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.