U nedelju u Domu zdravlja internistički pregledi bez zakazivanja

Izvor: JužneVesti.com, 09.Mar.2024, 11:56

U nedelju u Domu zdravlja internistički pregledi bez zakazivanja

U nedelju, 10. marta, od 8 do 16 sati građani će u niškom Domu zdravlja moći da bez zakazivanja dođu kod lekara interniste koji će uraditi EKG i kontrolu pritiska, a uzorkovaće se i krv za glukozu, kao i trigliceride i holesterol.

Kako saopštavaju iz niškog Doma zdravlja preventivni internistički pregledi biće organizovani u nedelju u oko 170 zdravstvenih ustanova širom Srbije.

Napominju da je organizovan internistički pregled na Odeljenju interne medicine >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u prizemlju Doma zdravlja, dok će se uzorkovanje krvi za kontrolu glukoze i lipidni status raditi u laboratoriji na prvom spratu.

Iz Doma zdravlja isitču da su bolesti srca i krvnih sudova vodeći uzrok oboljevanja i umiranja u Srbiji i u svetu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.