U dane praznika dežurstva u zdravstvenim ustanovama na jugu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Feb.2024, 21:35

U dane praznika dežurstva u zdravstvenim ustanovama na jugu

Zbog obeležavanja Dana državnosti četvrtak i petak, 15. i 16. februar, neradni su dani u Srbiji, pa su ta dva dana organizovana dežurstva u domovima zdravlja i apotekama u gradovima na jugu Srbije.

U niškom Domu zdravlja oba dana će u centralnom objektu od 7 do 20 sati dežurati lekari na Pedijatriji, ulaz broj 3, kao i u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih. Laboratorija će raditi do 13:30.

Infuzioni punkt u zdravstvenoj stanici "Čair" u istom periodu će >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biti otvoren za sve pacijente kojima je potrebno ordiniranje infuzione terapije i pregled lekara opšte medicine. Radiće i timovi Službe za kućno lečenje, medicinsku negu i palijativno zbrinjavanje i to u periodu od 7:30 do 14:30, a rad na terenu imaće i služba polivalentne patronaže.

Oni kojima bude bio potreban zubar mogu otići u Hitnu pomoć, gde će dežurati stomatolozi Doma zdravlja.

Tokom praznika u Nišu će apoteka “Ćele Kula” raditi 24 sata, dok će apoteka "Čegar" biti otvorena od 8 do 16 sati, "Durlan plus" od 8 do 20 sati, "Mediana" od 8 do 15 sati. U Aleksincu će dežurati apoteka "Arnika" od 8 do 16 sati, u Doljevcu će u istom vremenu raditi apoteka "Doljevac", a u Svrljigu apoteka „Dr.Milenko Hadžić“ od 8 do 15 sati.

Praznično radno vreme; foto: M. D. /JVU Domu zdravlja Vranje, Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih lica i radnika, Služba za zaštitu dece školskog i predškolskog uzrasta, Služba za kućno lečenje i negu, kao i Stomatološka služba radiće u periodu od 8 do 18 sati.

Služba hitne medicinske pomoći radiće 24 sata, a u Opštoj bolnici rad je organizovan po sistemu dežurstava i radiće se bez prekida.

Respiratorna ambulanta u ATD radiće za vreme praznika od 8 do 18 sati, a na glavnom vakcinalnom punktu radno vreme će biti od 8 do 14 sati.

Tokom predstojećeg državnog praznika, Apoteka Prokuplje, Dom zdravlja i Bolnica u ovom gradu radiće po sistemu prazničnih dežurstava.

U okviru Doma zdravlja u Prokuplju u četvrtak i petak dežuraće služba Opšte medicine od 7 do 19 sati. Pedijatrija će raditi svakog dana tokom praznika od 7 do 19, a iz Doma zdravlja podsećaju da će Hitna služba ove ustanove raditi uobičajno, 24 sata.

Za vreme praznika apoteke u Žitorađi, Blacu i Kuršumliji radiće od 8 do 13 sati, dok će Gradska apoteka u Prokuplju raditi od 8 do 21 sat.

U Opštoj bolnici “dr Aleksa Savić” u Prokuplju tokom praznika rad će biti organizovan u svim bolničkim odeljenjima po sistemu dežurstva ili pripravnosti.

I u Leskovcu praznično radno vreme; foto: M. M.Služba Doma zdravlja za zaštitu odraslih osoba u Pirotu radiće od 8 do 18 sati, a isto radno vreme imaće i službe za zaštitu predškolske i školske dece. Stomatolozi će u Pirotu raditi od 9 do 17 sati, dok će Hitna pomoć dežurati celog dana.

U Leskovcu će tokom praznika ambulanta za odrasle u zgradi Doma zdravlja raditi od 7 do 20 sati, a zdravstvene stanice u Brestovcu, Manojlovcu, Pečenjevcu i Guberovcu biće otvorene od 7 do 14 sati.

Službe za zdravstvenu zaštitu dece i školske dece u Dečijem dispanzeru radiće 24 sata, kao i Služba hitne pomoći.

Kovid ambulanta će biti otvorena od 7 do 14 sati, a stomatolozi će dežurati do 7 do 20 sati u glavnoj zgradi Doma zdravlja, na trećem spratu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.