U centru Kuršumlije radi se fontana, vrednost projekta 8,2 miliona dinara

Izvor: JužneVesti.com, 11.Avg.2023, 12:08

U centru Kuršumlije radi se fontana, vrednost projekta 8,2 miliona dinara

Za nešto manje od 90 dana Kuršumličani će u centru grada dobiti fontanu, a ceo prostor poprimiće moderan i savremen izgled. Svi radovi koštaće 8.200.546 dinara, a finansiranje je obezbeđeno delom iz Ministarstva turizma i omladine sa 5 miliona, dok će se ostali deo platiti iz lokalnog budžeta.

Nadležni u lokalnoj samoupravi tvrde da će Kuršumličani uskoro dobiti moderan trg sa šetališnom zonom, letnjom pozornicom, savremenim dečijim mobilijarom, dekorativnim biljem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Radovi na izgradnji fontane koja će ulepšati čitav prostor u parku Toplički ustanak trajaće 90 dana, a izvođač je firma “Beton-stil” iz Aleksinca, čija je ponuda bila najpovoljnija na tenderu - kažu u lokalnoj samoupravi.

Prema ranije raspisanoj tenderskoj dokumentaciji, fontana bi trebalo da bude površine 40 metara kvadratnih sa 21 mlaznicom i pratećom mašinskom salom od 15 kvadrata.

Ponuđena cena za izvođenje radova je skoro dva i po puta manja od predviđene koja je 2022. godine planirana na osnovu urađene predračunske vrednosti koja je tada iznosila 20.471.822 ili nešto manje od 200.000 evra.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.