U Vlasotincu takmičenje za najbolji ajvar

Izvor: JužneVesti.com, 14.Avg.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vlasotincu takmičenje za najbolji ajvar

Nadmetanje majstora u pravljenju ajvara održaće se u Vlasotincu 25. avgusta, a organizatori ove godine najavljuju dobru zabavu i druženje, kao i vredne nagrade za pobednike.

Ekipe se mogu prijaviti na mejl adresu turist.org.vla@gmail.com ili na brojeve telefona 016/ 875 201, 063/ 72 76 530, 069/ 701 998 i 062/ 232 842 radnim danima od 7 do 15 sati.

Manifestacija “Izađi mi na teglu” održava se već 5 godina tokom septembra i >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << oktobra, a karavan obilazi gradove širom Srbije, tražeći najbolju ekipu u spremanju najpozantijeg “člana” srpske zimnice.

Mogućnost da se nadmeću u spremanju ajvara imaće i stanovnici Kuršumlije, a karavan će u ovom gradu boraviti 24. avgusta. Dva dana kasnije, 26. avgusta, za titulu majstora ajvara boriće se meštani Vladičinog Hana.

Takmičenje će biti organizovano i u Dimitrovgradu, 22. septembra. Aleksinčani će se nadmetati 26. septembra, a dan kasnije, 27. septembra ajvar će spremati meštani Bele Palanke.

Umešnost u spremanju ajvara moći će da pokažu i Leskovčani, 29. septembra, a dan kasnije takmičiće se i Nišlije.

Veliko finale, koje će okupiti pobednike iz svih gradova, kažu organizatori, održaće se 13. oktobra u Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.