U Vlasotincu ove godine bez plivanja za Časni krst

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jan.2021, 09:44

U Vlasotincu ove godine bez plivanja za Časni krst

Ovogodišnje 15. Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu neće biti organizovano zbog epidemiološke situacije i zaštite svih učesnika od virusa korona, odluka je Organizacionog odbora bogojavljenskog plivanja za Časni krst iz te opštine.

Organizacioni odmor smatra da su zdravlje, solidarnost i briga, a u cilju savladavanja posledice virusa korona, obaveza svih, te je tradicionalno plivanje za Časni krst >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << na Vlasini otkazano, navodi se u saopštenju.

Zato predlažemo da 19. januara, na Bogojavljenje, odemo u svoje bogomolje, pomolimo se za mir, slogu i zdravlje svih, sa čvrstom verom da tako na najbolji način činimo pravu stvar – kaže član Organizacionog odbora Srba Takić.

Kako piše u saopštenju, prethodnih godina je bilo veliko interesovanje za plivanje, a bilo je i hiljade posetilaca svake godine.

Njegov “zaštitni znak” bio je i mali Kristijan Pešić, koji je od prve do desete godine života plivao sa ocem za krst – navodi se u saopštenju.

Inače, Bogojavljensko plivanje u Vlasotincu, pre deceniju i po, iniciralo je i organizovalo Udruženje poštovalaca Svete Gore Atonske, uz blagoslov sveštenstva i pod pokroviteljstvom Opštine. Danas o ovoj manifestaciji brinu i Turistička organizacija, preduzeća i ustanove vlasotinačke opštine i brojni sponzori.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na bazenu u Hanu PLIVANJE ZA BOGOJAVLJENJE

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jan.2021

Tradicionalno plivanje za časni krst na Bogojavljenje u Vladičinom Hanu biće organizovano na gradskom bazenu u utorak 19. januara. Svi zainteresovani plivači se mogu prijaviti u Centru kulture lično ili na telefon 017  473 824. Prema najavama organizatora, interesovanje je nveliko s obzrom...

Nastavak na OkRadio.rs...

Tradicionalno 22. Bogojavljensko plivanje za Časni krst u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 03:51

Bogojavljensko plivanje za Časni krst i ove godine biće održano u Sremskoj Mitrovici, ali zbog trenutno epidemiološke situacije sa virusom kovid 19 u nešto izmenjenom obliku nego ranijih godina...22. godinu za redom Mitrovčani će Bogojavljenje obeležiti i plivanjem za Časni krst. Prema rečima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.