Izvor: JUGpress.com, 14.Jun.2022, 22:36

U Vlasotincu održana centralna proslava Dana policije za Jablanički okrug

VLASOTINCE

Centralna proslava Dana policije za Jablanički okrug održana je danas na platou ispred zgrade opštine Vlasotince.

Gađani su mogli da vide deo sredstava i opreme koju pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koriste tokom obavljanja svoje dužnosti. Svečanost je počela izvođenjem himne Bože pravde, koju su za ovu priliku izvele vlasotinačke gimnazijalke Mila Mitić, Petra Dimanić i Milena Krstić. Pre obilaska tehničko-taktičkog zbora prisutnima se >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << obratio načelnik Policijske uprave Leskovac, pukovnik policije Tomislav Ilić, koji je prisutne upoznao sa istorijatom policije, dužnostima koje policija obavlja i stanjem bezbednosti na području Policijske uprave Leskovac.

-Dan policije slavi se na Duhove, u znak sećanja na incident na Čukur česmi koji se odigrao 15. juna 1862. godine u Beogradu i bio uvod u veći sukob Srba i Turaka. Policija je uvek bila uz svoj narod i državu kao garant stabilnosti i bezbednosti. Zato nam je potrebna organizovana, opremljena i sposobna policija, koja će biti u stanju da se izbori sa svim izazovima. Posao policajaca je težak, rizičan a istovremeno častan i dostojanstven. Policijska uprava u Leskovcu postigla je dobre rezultate na području suzbijanja kriminala, očuvanju javnog reda i mira, bezbednosti saobraćaja i ostalim policijskim delatnostima koje obavlja. Primera radi u 2021. godini procenat rasvetljenih predmeta na suzbijanja krivičnih dela sa nepoznatim izvršiocima iznosi 71%. U istoj godini smanjen je i rasvetljen broj krivičnih dela za 12%, a u 2022. godini, u prvom kvartalu je smanjen za 8,82%.Naročito dobri rezultati ostvareni su na polju narkomanije. U toku 2021. godini bilo je 193 zaplena, dok je u prvom kvartalu 2022. godine bilo 60 zaplena psihoaktivnih supstanci. U narednom periodu nastavićemo rad na suzbijanju narkomanije i krivičnih dela sa elementima nasilja, kao i očuvanju poverenja građana u instituciju policije. Trudićemo se da pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova obezbedimo što bolje i savremenije uslove za rad – istakao je pukovnik Tomislav Ilić.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsednik opštine Vlasotince Bratislav Petrović, ističući da opština Vlasotince ima dobru saradnju kako sa Policijskom upravom Leksovac tako i sa Policijskom stanicom u Vlasotincu.

Nema posla koji je trebalo zajedno završiti a da ga nismo obavili. Nema situacije u kojoj smo se obratili policiji za pomoć a da je nismo dobili. Posebno želim da istaknem dobru saradnju u vreme epidemije korona virusa, bila je to nova situacija za sve nas, ali smo se trudili da odgovorimo zadacima na najbolji mogući način. Policija nam je u tome bila podrška a nadam se i lokalna samouprava njima – istakao je predsednik Petrović, čestitajući policajcima praznik.

Ovom prilikom pukovnik Tomislav Ilić je u ime Ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina uručio zahvalnice Nenadu Stojiljkoviću i Saši Cvetkoviću, pripadnicima Policijske uprave Leskovac, za rad i doprinos . Današnjoj svečanosti prisustvovali su i predstavnici drugih opština, Srpske pravoslavne crkve, Vojske Srbije i drugi gosti.

Prisutni pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova minutom ćutanja odali su počast kolegama koji su dali živote obavljajući svoju dužnost, a pre početka svečanosti načelnik Policijske uprave i predsednik opštine Vlasotince, sa svojim saradnicima položili su cveće na spomen ploču, u neposerdnoj blizini zgrade opštine, polcijacu Miloradu Stamenkoviću koji je smrtno stradao prilikom obavljanja svoje dužnosti.I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.