Izvor: JUGpress.com, 29.Feb.2024, 19:21

U “Svi za jednog, jedan za sve-dr Aleksandar Rangelov” cenzurisali novinarska pitanja

LESKOVAC

U Grupi građana “Svi za jednog, jedan za sve -dr Aleksnadar Rangelov” danas su cenzurisali novinarska pitanja .

Nakon zvaničnog dela konferencije za medije portparolka Grupe građana “Svi za jednog, jedan za sve – dr Aleksandar Rangelov” , koja je i kandidatkinja na odborničkoj listi te političke grupe, Julija Vučković pozvala je okupljene novinare da postave pitanja, ukoliko ih imaju.

Portparolka, kojoj je funkcija da, zapravo, obezbedjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << dobru komunikaciju sa novinarima, je insistirala da ta pitanja mogu da se odnose samo na temu o kojoj se pričalo na ovoj konferenciji za medije.

„Ja bih vas zamolila da se držimo teme današnje konferencije“ doslovce je rekla na insistiranje novinara da postave pitanje i koje nije vezano za ovu temu i dodala „da će odgovarati isključivo na ovu temu. Kao što svi znamo ova tema je jako osetljiva i mi je nećemo prljati nikakvim …“ (ovde je zaćutala, jer su novinari počeli da ustaju sa svojih stolica i napuštaju press konferenciju( prim. I.S.)

“Na svim konferencijama koje su do sada držane u raznim političkim strankama, nevladinim organizacijama, sportskim i drugim udruženjima nikada do sada (barem potpisniku ovih redova nije poznato) nije se dogodilo da neko uskrati novinarima pravo da postave pitanje na neku temu. Dešavalo se da ne dobijemo odgovor, odnosno da odgovor bude „nemamo komentar“, ali niko nije branio da se postavi pitanje.

Pritom šta znači „nećemo prljati“, a da ne znate kakvo je pitanje?”, konstatuje novinar Regionalne informativne agencije JUGpress Ivan Spirić koji je na press konferenciju pratio kao novinarski zadatak.

Ovu svojevrsnu cenzuru novinarskih pitanja na press konferenciji u političkom udruženju koje ima odbornike u Skupštini grada Leskovca podržao je i nosilac njihove liste Aleksandar Rangelov koji je sve vreme sedeo iza novinara ali nije reagovao na ovu zabranu pitanja. Njegovo nereagovanje je vrlo glasna podrška cenzurisanju novinara.

Da li je potrebno uopšte postavljati retoričko pitan je “kako bi se tek ovi ljudi ponašali prema novinarima da su vlast kad se ovako ponašaju kad nisu u vlasti i na početku su bavljenja politikom?”

Uzgred, izgleda da su vrlo brzo zaboravili da su im upravo novinari najviše pomogli da se za njih uopšte čuje i da dobiju glasove koje su dobili na lokalnim izborima. (kraj) IS-LJS/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Poslušajte press konferenciju na kojoj je novinarim zabranjeno da postavljaju slobodno pitanja

Izvor: JUGpress.com, 29.Feb.2024

LESKOVAC..Poslušajte snimak cele konferencija za novinare na kojoj su predstavnici Grupe građana “Svi za jednog , jedan za sve-dr Aleksandar Rangelov” koja je učestvovala na lokalnim izborima i ima odbornike u Skupštini grada Leskovca, zabranili novinarima da slobodno postavljaju pitanja...press-u-Svi-za-jednog-jedan-za-svePreuzmi..I...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.