Izvor: JUGpress.com, 02.Dec.2020, 18:50

U Studentskom domu Niš dva studenta pozitivna na koronu

NIŠ

Prema rečima  Radeta Rajkovića, direktora Studentskog centra u Nišu, u Studentskom domu su dva studenta bila pozitivna na Kovid 19 i to je, od marta kada je epidemija prijavljena, tek drugi slučaj u ovoj studentskoj ustanovi da ima pozitivnih stanara.

 ‚‚Od juče u Studentskom domu imamo dva studenta koji su pozitivni na Kovid 19. Jedan od njih je upućen na lečenje u Halu Čair, a drugi se nalazi na kućnom lećenju. Ustanovljeni su i njihovi kontakti koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << takođe poslati kući‚‚- kaže Rajković  i dodaje da se reagovalo blagovremeno i u pravom trenutku.

            On naglašava da je ovo drugi slučaj da u Studentskom domu ima pozitivnih studenata posle marta kada su, takođe, dva studenta imala pozitivne testove na Kovid 19.

           ‚‚Moritornig studenata se radi uz pomoć Studentske poliklinike 24 sata.Razgovaramo sa studentima, prati se njihovo zdravstveno stanje,  na ulazu ali i na izlazu iz paviljona studentima se meri temperatura, higijensko sanitarne i epidemiološke  mere su obavezne. Svi studenti nose maske, prolaze dezobarijeru na ulazu, ekstra dezinfekcija u paviljonima se radi od 4 do 6 puta u toku dana‚‚- kaže Rajković.

            U toku pethodnih meseci u Studentskom domu je boravilo konstantno oko 700 studenata zbog obaveza koje su imali na fakultetima, a paviljoni Studentskog doma u Nišu ni jednog trenutka nisu bili prazni. Kako bi sprečili širenje virusa u domu, nadležni su preduzeli sve mere opreza što se pokazalo kao dobra praksa.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.