U Sokobanji uskoro počinje festival demo bendova

Izvor: JužneVesti.com, 12.Jul.2017, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Sokobanji uskoro počinje festival demo bendova

Ručno rađenu gitaru u vrednosti od 2.000 evra, dobiće pobednik “Green heart” demo festivala, najavljuju organizatori, koji će se održati od 21. do 23. jula u Sokobanji. Bendovi koji žele da se takmiče mogu da se prijave do 18. jula, a organizatori pripremaju i revijalni program.

Oni koji imaju autorske pesme i žele da se prijave treba da pošalju kratku biografiju benda, fotografiju, kontakt telefon i tri numere u video (URL adrese na internetu) ili audio formatu, na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << mejl: nenad@adonis.rs.

U obzir dolaze svi bendovi sa autorskim pesmama na teritoriji čitave Srbije i regiona. Stručni žiri izabraće 10 do 12 bendova koji će biti učesnici festivala i na samom nadmetanju svirati po tri autorske pesme - kažu organizatori.

Dva pobednička benda će u super finalu svirati po 20 minuta, navode organizatori, a obavezno je da na repertoaru budu 2 pesme koje nisu izvodili u polufinalu.

Pobednik demo festivala dobija ručno rađenu gitaru Miloša Tomišića, kako kažu, najboljeg graditelja gitara u regionu. Na njegovim gitarama, dodaju, sviraju najbolji gitaristi iz Srbije i regiona.

U žiriju festivala biće predstavnik udruženja muzičke podrške “Komitet”, inače glas organizatora festivala, novinar – kritičar rok muzike sa nekog poznatog portala o aktuelnim muzičkim dešavanjima i jedan poznati muzičar - dodaju organizatori.

Osim takmičarskog dela programa, na “Green heart” festivalu, koji se održava drugu godinu zaredom, nastupiće i poznati bendovi u revijalnom delu. Informacije o tome bi trebalo uskoro da budu poznate.

Festival organizuje Udruženje muzičke podrške “Komitet” iz Sokobanje.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.