Izvor: JUGpress.com, 20.Jul.2020, 23:20

U Preševu proglašena vanredna situacija

PREŠEVO

U opštini Preševo proglašena je vanredna situacija na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije .

Nakon detaljne analize suituacije, članovi ovog štaba su doneli sledeće zaključke:

1. Štab za vanredne situacije predlaže mere ta vanrednu epidemiološku situaciju zbog kovida 19 na celoj teritoriji opštine Preševo.

2. Direktor Doma zdravlja u Preševu ovlašćen je da koordinira rad dežurnih apoteka i da se prestane da se daju lekovi >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << bez recepta.

3. Privatnim ordinacijama u Preševu naređeno je da obaveste opštinsku upravu ili Dom zdravlja u Preševu za svaki slučaj pojavljivanja pacijenata sa simptomima na koronu.

4.Načelnik opštinske uprave u Preševu ovlašćen je da smanji radno vreme za radnike u javnom sektoru za vreme vanredne situacije i oslobadjanje radnika starijih od 60 godina, majki sa malom decom i radnika sa hroničnim bolestima.

5. Naređeno je da se prekine rad restorana, kafića i gastronomskih objekata od 20:00 do 05:00, za vreme vanredne situacije

6. Opštinska inspekcija u koordinaciji sa Policijskom stanicom u Preševu kontinuirano kontroliše sprovođenje zaključaka Štaba za vanredne situacije i Ministarstva zdravlja Srbije.

Ove odluke stupaju na snagu odmah.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Obustava rada gradskih javnih kupališta

Izvor: 025info.rs, 21.Jul.2020, 08:41

Članovi Štaba za vanredne situacije Grada Sombora su na elektronskoj sednici doneli Naredbu o obustavi rada gradskih javnih kupališta-otvorenog gradskog bazena i gradskog kupališta Štrand, u periodu od 21. jula do 1. avgusta. Za sprovođenje ove  Naredbe zadužuje se Sportski centar Soko Sombor. Članovi...

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.