U Pozorištu “Bora Stanković” počinju probe predstave “Žorž Danden”

Izvor: JužneVesti.com, 05.Mar.2021, 09:26

U Pozorištu “Bora Stanković” počinju probe predstave “Žorž Danden”

Ansambl Pozorišta “Bora Stanković” od danas počinje sa probama za novu predstavu, najavljuju iz ove ustanove. Reč je Molijerovom komadu “Žorž Danden”, koju je režirao Nemanja Savković.

Kako kažu iz Pozorišta, komedija Žorž Danden ili Nasamareni muž prikazuje poznatu narodnu temu - nesrećni i zato smešni brak između pripadnika različitih klasa.

Ogorčeni ”skorojević” Žorž Danden oženio se plemkinjom koja ga prezire, zarad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << titule i želje da se popne na višu društvenu lestvicu. Ovakva računica doneće mu samo nevolje, prevaru i nemogućnost da ”istera” pravdu. Molijer u ovoj komediji obrađuje temu neverstva i pohlepe na jedan podsmešljiv način, izvrgavajući ruglu komičnu ljudsku prirodu, povodljivu i sebičnu - kažu u Pozorištu “Bora Stanković”

U predstavi se traži odgovor na pitanja šta se dešava kada roditelji odlučuju umesto nas, šta kada su poreklo i titula važniji od istine, da li bračna zakletva važi ako nije data svojom voljom i da li se novcem zaista može kupiti sreća, a ako ne ona, onda bar mir.

Dramaturg je Aleksandra Jovanović, za kostime zadužena Ivana Mladenović, a uloge će tumačiti Đorđe Velimirović, Jelena Filipović, Nenad Nedeljković, Milena Stošić, Dušan Tomić, Bojan Jovanović, Tamara Stošić i Marko Nikolić.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.