Izvor: JUGpress.com, 25.Dec.2022, 23:19

U Pirotu proglašena vanredna situacija zbog amonijaka

PIROT

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je večeras vanrednu situaciju u gradu, nakon što je iz šina iskliznula kompozicija koja je prevozila amonijak.

Usled curenja amonijaka 51 osoba je hospitalizovana, a zbog vanredne situacije škole u Pirotu sutra neće raditi, rekao je Vasić na vanrednoj konferenciji za novinare, prenosi RTS.

U Univerzitetsko-kliničkom centru Niš smešteno je osam pacijenata i svi su u stabilnom stanju.

RTS saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u MUP-u da je do nesreće došlo ispadanjem kompozicije od 20 cisterni iz šina, od čega je najmanje jedna upala u korito reke Nišave, što je izazvalo burnu reakciju amonijaka u kontaktu sa vodom.

2

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vanredna situacija u Pirotu, više od 50 osoba sa simptomima trovanja od amonijaka

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Dec.2022

Vagon sa amonijakom prevrnuo se u nedelju uveče, 25. decembra, na deonici pruge kod Pirota u Srbiji, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije (MUP). U Pirotu je u bolnici 51 osoba zbog trovanja. Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu, prenela je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Dronovi iznad Pirota, uskoro NOVO VAŽNO OBAVEŠTENJE ŠTABA:"Armija" vatrogasaca okružila vagone iz kojih curi amonijak, vanredna situacija do daljeg

Izvor: Blic, 26.Dec.2022, 17:06

Na delu pruge u blizini Pirota, na kojem je juče zbog iskliznuća vagona došlo do curenja amonijaka iz jedne od prevrnutih cisterni, nalazi se čak 57 vatrogasaca sa 23 vozila i bespilotnom letelicom, saznaje Blic u MUP-u Srbije.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.