Izvor: JUGpress.com, 18.Jan.2024, 23:54

U Orašju položeni venci i cveće na spomenik streljanim rodoljubima

VLASOTINCE

U centru vlasotinačkog sela Orašja, danas 18. januara, na verski praznik Krstovdan položeno je cveće i venci na spomenik desetorici streljanim rodoljubima, na ovaj isti datum 1943.godine. Petorica su bila iz Vlasotinca i isto toliko iz sela Orašja. Komemorativnom skupu su prisustvovali i meštani sela Orašja, kao i predstavnici boračkih organizacija iz opštine Vlasotince i Jablaničkog okružnog odbora SUBNOR-a na čelu sa predsednikom Veselinom Petrovićem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Mi koji smo iz sela Orašja se ponosimo što smo uvek bili hrabri i odlučni da se žrvtvujemo kao naši preci nekada a za tako nešto i mi danas

smo spremni da pokažemo takvu hrabrost. Naravno da naše mlađe generacije to danas pokazuju na drugojačiji način, poštujući sve te datume i sve te ljude koji su svoje živote dali za slobodu svoje otadžbine – rekao je u kaćem obraćanju Srba Takić ispred boračkih udruženja iz opštine Vlasotince.

Čestitajući prisutnim novu 2024.godinu, predsednik Jablaničkog okružnog odbora SUBNOR-a, Veselin Petrović je rekao:U Jablaničkom okrugu ima šest opština i isto toliko opštinskih boračkih udruženja. U planu je da uskoro dođe do spajanja svih udruženja boraca kako bi bilo efikasnijeg rada za potrebe svih boraca koji su bili učesnici svih predhodnih ratova na teritoriji naše zemlje. Mišljenja smo da je to pravi potez i da će doneti mnogo pozitivnih i dobrih stvari za sve one borce koji su osetili sve strahote predhodnih ratova – rekao je, Veselin Petrović, prvi čovek Jablaničkog okružnog odbora SUBNOR-a. (kraj) VS/SMI ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.