U Nišu „višak“ 50 grobara

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu „višak“ 50 grobara

NIŠ – Javno komunalno preduzeće „Gorica“ iz Niša koje se bavi pogrebnim uslugama moraće do kraja godine da broj zaposlenih smanji sa sadašnjih 188 na 130, potvrdio je na sednici Veća grada Niša načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodrag Brešković.

On je podsetio da je iz budžeta grada „Gorici“ odobreno 40 miliona dinara za isplatu otpremina radnicima koji će biti proglašeni za tehnološki višak.

Brešković je rekao da će se sa >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << smanjivanjem broja zaposlenih u „Gorici“ započeti nakon što rukovodstvo tog preduzeća napravi prihvatljiv plan racionalizacije.

Oni su već napravili jedan plan racionalizacije ali njime nismo bili zadovoljni ni mi u upravi, ni resorno zaduženi većnik. Struktura zaposlenih u tom planu bila je „malo više službenička„, rekao je Brešković.

Prema njegovim rečima grad je zatražio od „Gorice“ da napravi sistematizaciju radnih mesta prema kojoj će u firmi ostati manje službenika, a više radnika koji rade na sahranjivanju i uredjenju groblja.

Biljana Ljubisavljević

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prihodi Niša do septembra 5,6 milijardi dinara

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2016

NIŠ – U prvih devet meseci grad Niš inkasirao je 5,6 milijardi dinara što je nešto više od 46 odsto ukupno planiranih prihoda u 2016. godini, izjavio je načelnik gradske Uprave za finansije Miljan Stevanović na današnjoj sednici Veća grada Niša...On je rekao da su rashodi grada u tih devet...

Nastavak na juGmedia...

SMRT ZAOBILAZI NIŠ: Čak 50 grobara ostalo bez posla

Izvor: Telegraf.rs, 01.Nov.2016

U Nišu se očekuje da više od 50 ljudi do kraja godine ostane bez posla pošto javno komunalno preduzeće "Gorica" koje se bavi pogrebnim uslugama, mora da smanji broj zaposlenih sa sadašnjih 188 na 130, potvrdio je na sednici Veća grada Niša načelnik gradske Uprave za komunalne delatnosti Miodrag...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.