Izvor: JUGpress.com, 10.Nov.2021, 14:27

U Nišu je aktivno oko 2.000 sakupljača sekundarnih sirovina

NIŠ

U Nišu je aktivno oko 2.000 sakupljača sekundarnih sirovina, a u Srbiji od 30 do 50 hiljada.Većina njih nema zaštitnu opremu i nisu edukovani o tome, kako da zbrinu različite vrste otpada. Ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović, kaže da će država u ovom slučaju,sprovesti dodatnu edukaciju.

Sakupljanje nepotrebnih stvari u Nišu,delom je regulisano preko aplikacije odnesi,u saradnji sa Swis pro Švajcarske vlade i Vlade Srbije.Sakupljanjem sekunadarnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sirovina ,na teritoriji Niša,do nedavno,bavilo se oko 2.000 ljudi, najvećim delom pripadnici Romske populacije.

                          “Neophodne će biti još dodatne edukacije i sve ono što nam bude sugerisano kroz programe i strategije.svi oni koji su uključeni u ovaj process mislim da brinu o svemu u dovoljnoj meri, a na nama je da širu javnost i sve građane Srbije edukujemo koliko je značajno upravljati otpadom i koliko je značajno čuvati životnu sredinu”, kazala je tokom nedavnog boravka u Nišu ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović.

                          Edukacija na ovu temu biće proširena i na škole odnosno učenike.

                        “Naše ministarstvo ima rednu grupu zajedno sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi edukaciju podigli na jedan viši nivo.Za sada govorimo samo o osnovnim školama, ali kada taj document bude završen videćemo koja je sledeća starosna grupa koju bi smo edukovali”, kazala je Vujović.

                    Sakupljanje sekundarnih sirovina, jedan je od najtežih poslova.Ministarka je istakla da će na području čitave Srbije biti potreban dodatni broj edukovanih sakupljača sekundarnih sirovina.Ona ističe i da o zaštiti životne sredine, treba da brinemo svi, bez obzira na to koje smo nacionalne pripadnosti.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.