Izvor: JUGpress.com, 19.Maj.2023, 09:23

U Nišu će biti maturskog plesa, organizovaće ga grad

NIŠ

Na Trgu kralja Milana i ove godine će se održati Maturski ples i to zadnjeg dana nastave za učenike završnog razreda srednjih škola, odnosno u utorak, 23.maja tačno u podne. Ove godine Maturski ples organizuje Grad Niš. Inače, maturnatni niških srednjih škola na centralnom gradskom trgu plešu od 2006.godine uz zvuke iz Slepog miša Johana Štrausa, a sve završe velikim narodnim kolom. Na Trgu će plesati maturanti vsih 18 srednjih škola u gradu.

     „ >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Ples maturanata biće poslednjeg radnog dana, 23. maja u podne i tu tradiciju grad neće  prekinuti. Maturski ples organizovaće Grad, a  naši maturanti će plesati jer je to za njih jedan važan dan i događaj budući da završavaju važan period u svom životu i kreću u neke nove životne pobede. Osim toga, ove godine će se Maturski ples malo razlikovati od dosadašnjih jer će ti mladi ljudi okupljeni na jednom mestu iskazati pijatet prema mališanima koji su stradali u svojoj školi u Beogradu“, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

     Ona je dodala da kao gradonačelnica nikada nije pristajala ni na kakve ucene, niti će to uraditi ovoga puta, misleći  pri tome na autore i licencirane kuće za organizaciju ove manifestacije.

    „ Grad Niš ima kapacitete da sam organizuje ples maturanata. To ćemo uraditi zajedno sa svih 18 srednjih škola u kojima se učenici pripremaju za ovaj dan, a sa tim se složio i aktiv direktora srednjih škola“, zaključila je Sotirovski. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.