Izvor: JUGpress.com, 01.Jul.2022, 17:46

U Nišu apeluju na racionalnu potrošnju vode

NIŠ

Javno komunalno preduzeće (JKP) „Nissus“ Niš apeluje na racionalnu potrošnju vode jer je, kažu, zbog povećane temperature ovih dana, umnogome povećana i potrošnja vode.

“Molimo naše sugrađane da budu solidarni i koriste vodu za osnovne potrebe a nikako za zalivanje bašti, zelenih i betonskih površina, pranje automobila i drugo nekontrolisano trošenje. Apel posebno naglašavamo u terminu od 18 do 22 časa, kada nastaju velika istakanja. U situaciji ovako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neracionalne potrošnje vode dolazi do smanjenog pritiska i kratkotrajnih prekida u snabdevanju na rubnim delovima grada.

Sva izvorišta su stabilna, vode ima dovoljno ali sistem nije projektovan da u trenutku ekstremne potrošnje zadovolji potrebe kod svih korisnika, posebno onih u višim delovima grada.

Još jednom apel našim sugrađanima da racionalno koriste vodu kako bi JKP “Naissus” Niš svim korisnicima garantovalo uredno vodosnabdevanje”, navodi se u saopštenju JKP “Vodovod” i dodaje da su “javne česme na teritoriji grada u funkciji i uz stalnu kontrolu ispravnosti vode i da zadovoljavaju potrebe naših sugrađana i gostiju u ovim tropskim danima za rashlađivanjem i osvežavanjem”.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.