Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017, 08:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Nišu “Preobraženjsko pojanje”

NIŠ

Festival književnog stvaralaštva na narodnom jeziku “Preobraženjsko pojanje”  po šesti Put održaće se danas I sutra 17. i 18. avgusta u Narodnoj biblioteci “Stevan Sremac

Prvo veče, prema najavama organizatora, biće posvećeno prozi, a drugo poeziji na dijalektu.

Organizatori festivala su Niški pesnički krug, Narodna biblioteka i Udruženje građana “Javne manifestacije Niš”.

Ove godine učestuju I stvaraoci iz Hrvatske , tako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << da manifestacija poprima međunarodni karakter. Kako kaže književnik iz Niša Miroslav Mitković  Nam ,  knjižvnici koji stvaraju na dijalektu dolaze iz cele Srbije.

Pripremljen je bogat program uz učešće afirmisanih I neafirmisanih književnih I muzičkih stvaralaca. Gosti večeri biće frulaš Radovan Jovanović I etno grupa iz Niša “ Verica Milutinović” – najavljuju iz organizacije.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Održano veče dijalekatske proze “Preobražanjsko pojanje”

Izvor: JUGpress.com, 18.Avg.2017

NIŠ..U dvorištu Narodne biblioteke „Stevan Sremac” u Nišu sinoć je  održano veče dijalekatske proze u okviru VI Festivala književnog stvaralaštva na narodnom govoru „Preobraženjsko pojanje”. Pored nagrađenih pisaca koji su dobili priznanja „Reč baštine” i „Slovo hvale i zahvale”...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.