U Mozgovu kod Aleksinca vanredna situacija nakon poplava

Izvor: JužneVesti.com, 07.Jun.2023, 04:44

U Mozgovu kod Aleksinca vanredna situacija nakon poplava

Potoci su se slivali u selu Mozgovo kod Aleksinca pre 3 dana, kada je jaka kiša odnela seoski put i napravila veliku štetu, a Štab za vanredne situacije je na telefonskoj sednici proglasio vanrednu situaciju, kako bi obezbedili normalno funkcionisanje meštana.

Situacija je dalje vanredna u ovom aleksinačkom selu, ali iz Opštine kažu "stabilna", kao i da očekuju dalje radove kako bi se sanirale posledice velikih poplava, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za koje meštani kažu da nisu prvi put oštetile seoski put. Bilo odsečeno desetak kuća zbog bijice koja je odnela put; foto: Opština Aleksinac

Na osnovu izveštaja Stručno-operativnog tima za odbranu od poplava Opštine Aleksinac, proglašena je vanredna situacija na delu teritorije naseljenog mesta Mozgovo u Opštini Aleksinac, kako bi se izveli interventni radovi na uređenju vodotoka i ulice i obezbedili uslovi za normalno funkcionisanje meštana - saopštili su ranije iz Opštine.

Veliku štetu kiša je u Mozgovu napravila pre tri dana, a desetak kuća je bilo praktično "odsečeno" zbog bujice koja je gotovo potpuno odnela seoski put. Na sreću niko nije bio povređen i najveća šteta je na putnoj infrastrukturi.

Vanredna situacija na snazi; foto: Opština Aleksinac
Pogledaj vesti o: Aleksinac

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Još jedna opština proglasila vanrednu situaciju: Bujice napravile ogromnu štetu

Izvor: B92, 07.Jun.2023

Aleksandrovac -- Vanredna situacija proglašena je kasno sinoć u 20 naseljenih mesta na teritoriji Aleksandrovca...U Opštinskom štabu za vanredne situaciju upozoravaju da je usled bujica i nepogoda izazvanih kišom i gradonosnim padavinama nastala ogromna materijalna šteta na putnoj i komunalnoj...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.