U Medvedji predsednik Skupštine opštine ipak iz SPS

Izvor: JUGpress.com, 19.Jun.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Medvedji predsednik Skupštine opštine ipak iz SPS

MEDVEDJA

Sa dvadeset glasova odbornika “za” danas je u Medvedji za novog predsednika Skupštine opštine izabran kandidat SPS Milan Stevanović.

On će na ovoj poziciji zameniti Milisava Miletića koji je ostavku podneo 27. aprila.

Izbor Stevanovića kao kandidata socijalista  je stvar ranije postignutog koalicionog dogovora izmedju SNS i SPS još prilikom formiranja  ali ovoj odluci su prethodila izvesna “gibanja” u redovima lokalnog SNS .

Neki >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << od SNS-ovaca su bili protiv ovog rešenja a prema informacijama koje ima JUGpress od državnog sekretara  Dragana Stevanovića, koji je u SNS-u inače zadužen za jug Srnbije, prošlog petka je na partijkom sastanku u Medvedji zatraženo da razgovara sa “vrhom” o tome da zapravo kadar naprednjaka bude imenovan na ovu poziciju.

Kako saznajemo iz izvora bliskih vrhu SNS, juče je stigao sms od Stevanovića da koalicioni sporazum mora da se poštuje.

Za novog predsednika Skupštine opštine Medvedja danas ipak nije glasalo sedmoro odbornika SNS, medju njima i šef odborničke grupe Žika Pavlović i još jedan odbornik iz “krila” predsednika opštine  ali i odbornici koji su se izdvojili iz SNS i okupljeni su oko  pomoćnika predsednika opštine Radomira Radovanovića.

Ukupno je za bilo 20 a protiv sedam glasova.

Albanski opozicioni odbornici iz Demokratske partije su izašli sa sednice Skupštine opštine pre glasanja.

Za Stevanovića su glasali preostali odbornici SNS , SPS, Grupe gradjana za Gornju Jablanicu i albanske Partije dmeokratskog delovanja (PDD) , koji inače čine vlast u Medvedji.

Sednica je nastavljena po ranije planiranom dnevnom redu .

(Fotografija iz arhive JUGpressa)

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lokalni parlament u Medveđi ima novog predsednika

Izvor: JužneVesti.com, 20.Jun.2018, 11:58

Odbornici u lokalnom parlementu u Medveđi za novog predsednika Skupštine izabrali su Milana Stevanovića iz Socijalističke partije Srbije, nakon što je njegov prethodnik i stranački kolega Milisav Miletić podneo ostavku iz, kako je rekao, ličnih razloga...Za Stevanovića je glasalo 20 od 27 prisutnih...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.