Izvor: JUGpress.com, 23.Maj.2022, 22:55

U Lebanu svečano otvorena 41. Smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije

LEBANE

Međuokružna smotra amaterskih pozorišta jugoistočne Srbije 41. po redu, koju organizuje Dom kulture “Radan”, pod pokroviteljstvom Opštine Lebane i Ministarstva kulture i informisanja, zvanično je otvorena u Lebanu.

Otvaranje smotre na samom početku je obradovalo najmlađe predstavom “Mačak u čizmama” koju su izveli članovi Dečjeg pozorišta “Crvenkapa” iz Vladičinog Hana. Ubrzo nakon toga usledila je i predstava “Lažni princ Petar Pan”, kao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << i predstava “Pola – pola” koja je namenjena odraslima, a obe predstave izvodi Amatersko pozorište “H. Dragutinović” iz Prokuplja.

Publika će ima priliku da vidi 10 predstava iz Aleksinca, Vladičinog Hana, Surdulice, Prokuplja, Niša, Dimitrovgrada, Bujanovca i iz Lebana do 27. maja.

Predstave, koje su namenjene deci i odraslima, su potpuno besplatne a sam festival je takmičarskog karaktera.

Selektor ovogodišnjeg festivala je Vladimir Putnik, teatrolog i reditelj.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.