Izvor: JUGpress.com, 17.Maj.2023, 20:52

U Koordinacionom telu za suzbijanje nasilja u školama i civilne organizacije

NIŠ

Povodom tragedije koja je zadesila Srbiju u OŠ ‘‘Vladislav Ribnikar‘‘ aktuelizovalo se pitanje o formiranju Koordinacionog tela za sprečavanje nasilja u školama. Grad Niš formirao je Savet za bezbednost koji u okviru koga će postojati koordinacioni telo koja će se baviti suzbijanjem nasilja u školama. U njegov rad biće uključene i organizacije iz civilnog sektora koje imaju veze sa školama, najavila je Sotirovski.

„ Mi još uvek koordinaciono telo još >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << uvek nismo napravili. Napravili smo Savet za bezbednost to je krovna organizacija, a iz nje će proisteći koordinaciono telo za sprečavanje, odnosno suzbijanje ili smanjivanje nasilja u škola. Uključićemo i civilne organizacije koje imaju veze sa školama i roditeljstvom. Mi smo svi na istom zadatku“, rekla je gradonačelnica Sotirovski.

Savet za bezbednost sastoji se od 25 članova predstavnika državnih i gradskih institucija na čelu sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski. Savet čine i lokalni Ombudsman grada Niša, predstavnici policije, BIA, ustanova socijalne zaštite, gradski većnici za obrazovanje i za vanredne situacije, predstavnici republičke i gradske prosvetne inspekcije, predstavnici Školske uprave u Nišu, Aktiva osnovnih i srednjih škola, Učeničkog parlamenta, predškolske ustanove kao i Saveta roditelja. U okviru novog gradskog tela nalaziće se i Koordinaciono telo za smanjenje nasilja u osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Niša. (kraj) VP/SM

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.