Izvor: JUGpress.com, 24.Jul.2023, 13:30

U Kliničkom centru odborene nove specijalizacije i uže specijalizacije

NIŠ

Interni konkurs UKC Niš za  47 specijalizacije i 9 užih specijalizacija je završen a kandidati su izabrani, objavljeno je na zvaničnom sajtu ove zdravstevne ustanove. Na osnovu konkursa koji je raspisan ZKC Niš bi trebalo da dobije 47 specijalizacija iz 21 oblasti u medicini kao i 9 užih specijalizacija u šest oblasti. Najviše specijalizacij je odobreno za oblast interne medicine, 12, iz neurologije mesta ima za 7 specijalizacija, 3 za oblast radiologije, a 3 je odobreno >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za dečiju i adolescentnu psihijatriju. Odluku o odobrenju specijalizacija u konačnom donosi direktor UKC Niš dr Zoran Perišić a na predlog Stručnog saveta UKC Niš, a pojedinačna rešenja odobrava ministarka zdravlja.

                                Po završetku konkursa odobrene su 45 specijalizacije. Za specijalizaciju iz radiacione onkologije nije bilo predloženih kandidata, a za specijalizaciju iz radiologije gde je odobreno 4 mesta izabrana su tri kandidata.

                             Pored internog konkursa za specijalizaciju raspisan je istovremeno i interni konkurs za  užu specijalizaciju  na koji su mogli da se prijave zdravstveni radnici i sprecijalisti određene grane medicine koji takođe rade na neodređeno vreme u UKC Niš. Konkursom je predvišeno devet mesta za šest oblasti iz medicine.

                             Nakon okončanja konkursa izabrano je osam kandidata za uže spacijalizcaije, dok za užu specijalizaciju iz dečije urologije nije bilo kandidata.

                              Inače, ovim konkursom po jedna uža specijalizacija dostupna je za oblast nefrologije, dečje urologije i transplantologije sa transfuziologijom, a po dve za neonatologiju, onkologiju i intenzivnu medicinu.

                              Pravo učešća na internom konkursu za specijalizacije  imali su zdravstveni radnici i zdravstveni saradnici prema Pravilniku o specijalizacijama i užim specijalizacijama zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika  koji su zasnovali radni odnos na neodređeno vreme u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, navodeno je u konkursu kada je objavljen.

                      Prijavljeni kandidati na konkursu birani su na osnovu kriterijuma utvrđenih u Pravilniku o stručnom usavršavanju zaposlenih UKC Niš, gde se vrednuje prosečna ocena i dužina studiranja, kao i godine radnog staža.

                     Ako je više kandidata u ukupnom zbiru ostvarilo isti broj bodova, prednost je imao onaj kandidat koji je imao veću ocenu tokom studija iz grane medicine, odnosno predmeta u odnosu na specijalizaciju za koju se opredelio, a kako je inače i predvišeno konkursom.

                     Priliokom izbora kandidata za užu specijalizaciju kriterijum je bio dužina radnog staža na poslovima specijaliste i ocena na specijalističkom ispitu.   Ako je više kandidata u ukupnom zbiru ostvarilo isti broj bodova, prednost je imao onaj kandidat koji je imao veću ocenu na speciajlističkom ispitu. (kraj) VP/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.